Isu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 Witam, Korzystam z internetu Era, na karte i chciałem połączyć dwa komputery (laptopy) - udało mi się zrobić to przez siec Ad Hoc, czyli jeden komputer miał uruchiomy program iPlus i mial karte od Ery a drugi był połączony w siec i też działa internet. Jednak pewnego dnia jakby z siebie sieć przestała działac - jakby coś blokowalo. Zrobiłem sieć od nowa, wyłączyłem anty-viry, firewall i dalej nic - łączy z siecą wszystko dobrze chodzi, ale jednak internet nie działa na laptopie nr. 2 Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 moze cos z adresacja, nie ten gateway ? moze drutologia ? moze jednak firewall ? moze jednak wina lezy po stronie Ery... za szybkie to to nie jest ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Isu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 moze jednak wina lezy po stronie Ery... za szybkie to to nie jest ... Może i nie szybkie, ale działało normalnie - mam HSDPA. moze jednak firewall ? Wyłączony na obu komputerach. moze cos z adresacja, nie ten gateway ? Diagnostyka i funckaj napraw nie wykazała nic takiego. Komputery - główny to Vista, drugi XP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 wklej mi tutaj wynik polecenia z obu komputerow ipconfig /all ps. zaznacz ktory wysyla neta a ktory odbiera pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Isu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2009 A gdzie w Viście ja to moge sprawdzić? Korzystam z niej bardzo rzadko i nie wiem gdzie co jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Jakub 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2009 Start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /all Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2009 Start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /all W Viście domyślnie nie ma URUCHOM w menu start Ale można wpisać cmd [enter] w pasku Rozpocznij wyszukiwanie na samym dole menu start Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Isu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2009 Załączam screeny. Vista1 - to komputer główny. XP1 - to komputer podrzędny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2009 Witaj, Weź kabel skrosowany (kabel ethernetowy np kat 5e z końcówkami RJ45) zepnij ze sobą dwa komputery, Nadaj im na interfejsach sieciowych następującą adresacje 1. Vista - komp. główny ip 192.168.1.1 maska 255.255.255.0 2. XP ip 192.168.1.2 maska 255.255.255.0 brama 192.168.1.1 Jak juz to zrobisz to wykonaj nastepujace czynnosci: Na komputerze Vista: Start -> uruchom -> cmd -> ping 192.168.1.2 Na komputerze XP: Start -> uruchom -> cmd -> ping 192.168.1.1 Jak bedzie wszytko ok to wydaj polecenie i wklej tutaj zawartosc Start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /all pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2009 nie wiem czy dobrze pamiętam ale nie można dzielić chyba tego internetu bezprzewodowego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2009 nie wiem czy dobrze pamiętam ale nie można dzielić chyba tego internetu bezprzewodowego? Można - to nie jest jakaś osiedlówka gdzie za drugiego mac-a masz dopłatę xx zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach