Raskarian 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2009 Pytanie może i głupie, ale dano temu osłowi w dwa żłoby i nie umie się zdecydować. Otóż chciałbym zarejestrować domenę na swoje nazwisko, na stronę domową, która jeszcze nie jestem pewien jak wyewoluje - czy w stronę portfolio/cv, czy bardziej bloga, więc szukam czegoś pasującego do wszystkiego. nazwisko.pl i nazwisko.com są zajęte, .com.pl odpada bo za długie, tak samo końcówki regionalne, .org, .info i .eu niezbyt mi się podobają. Zostaje właściwie .net i .biz, ale nie wiem co wybrać. Co polecacie (niekoniecznie z tego co wybrałem) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 .net - internetowa domena najwyższego poziomu, przeznaczona dla firm i osób indywidualnych świadczących usługi dostępu do Internetu. .biz - internetowa domena najwyższego poziomu przeznaczona do użytku wyłącznie dla biznesu Ja bym osobiście polecił .net, bo jest bardziej uniwersalna Pasuje do portfolio/cv i do bloga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 Preferuję net Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 .net lub .in pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pavobe 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 Może .me? Mało popularna, ale oryginalna jednocześnie :]. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 Może .me? Mało popularna, ale oryginalna jednocześnie :]. .me - krajowa domena najwyższego poziomu przypisana dla Czarnogóry ale tak nie patrząc na pojęcie to jest oryginalna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raskarian 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 Kupiłem [nazwisko].net, dziękuję za pomoc w wyborze. A co do .me to po angielsku może i dobrze brzmi, ale już po polsku niezbyt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach