Grzegorz Stolarz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Witam, Mamy ostatnio małe problemy z serwerem. Netarteria jak na razie spisywała się wyjątkowo sprawnie, za co im dziękuje, ale nie o tym rzecz. Strona generuje ruch w granicach 50GB, a zbliża się pewne wydarzenie, które może doprowadzić do prawie podwójnego zwiększenia tej ilości. Nie mamy wiele czasu, dlatego szukamy serwera VPS lub dedyka ( ja akurat jestem przeciwny, ale drugi admin się uparł :-) ), oto obecna sytuacja, a jeszcze niżej mniej więcej oczekiwania: Transfer: 50GB/miesiąc Miejsce: 2GB Poszukujemy: Transfer: ok. 200/300GB na miesiąc Miejsce: 2GB wystarczy, ale 5 jest maximum Kwota? I tu drugi admin się zaparł, że za granicą jest dużo taniej, ale 60$ za rok za 300GB to nie uwierzę :-) Nie od dziś tutaj jestem ( mała przerwa była ), i wiem, że takie oferty mają wiele haczyków. Moglibyście zasugerować jakie zagraniczne ( Niemcy, Francja ) serwery? Pozdrawiam, Largo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mzygmunt 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 30zl za 300 Gb transferu miesiecznie : nie istnieja takie hostingi no chyba ze zakceptujecie wysoka awaryjnosc i wolna predkosc dzialania strony na jakims serwerze typu unmetred(to tylko haslo marketingowe ) Mysle ze musisz przeznaczyc kwote ok 2 razy wieksza niz wspomniales. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Stolarz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Witaj, Mi tego tłumaczyć nie musisz. A masz jakieś godne polecenia VPS, bo dedyk to odpada... Może jakieś zagraniczne, ale dobre, nie jakieś syfy. PS. Zmienia parametrów z 300GB na ok. 200 lub 150. Prędzej 200GB i oferty polskie również są mile widziane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Stolarz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Witam, http://www.ehost.pl/vps.php Czy ta oferta dalej jest dobra jak kiedyś? Miałem tam VPS i naprawdę był w porządku, czy dalej tak jest? Pozdrawiam, Largo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Stolarz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Witaj, Nie za 250 zł, a To wszystko za jedyne 99 zł z VAT miesięcznie! :-) Czy 100 zł za tą ofertę jest uczciwą ceną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Widocznie masz problemy ze wzrokiem... 99 zł to jednorazowa aktywacja, na podanej przez ciebie stronie jest jak byk 249zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Stolarz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Witam, Hmm... OK, skoro ja nie umiem czytać... Tam są 3 VPS, interesuje mnie "Funkcje Serwera VPS L": Hmm, ja widzę 100 zł miesięcznie i 50 zł aktywacja... Pozdrawiam, Largo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Jorguś - budgetvps.pl w PL - sam mam i bardzo chwalę sobie Albo fsckvps.com - bardzo stabilne. Może Kimsufi? Koniecznie VPS? Może na shared się zmieścisz - tylko napisz co chcesz tam trzymać Pzdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuqet 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Ja także polecam budgetvps.pl, dobra konfiguracja i wszystko śmiga aż miło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mzygmunt 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Largo daj znac na Pw pomoge Ci skonfigurowac serwer z budget vps na lighthttpd + kompresja stron + optymalizacja bazy. Vps sa na serwerach Nephaxowych. Jesli chodzi o cene to trudno bedzie Ci znalesc cos lepszego. Z drugiej strony jesli nie potrzebujesz dostepu do root moge hostowac Cie na wlasnym dedyku ( Niemcy, Francja, Usa lub Pananama ) na korzystnych warunkach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach