Shk 51 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 Witajcie, netaz.pl nie działa już od rana. (z moich obserwacji) W opisie na GG możemy przeczytać : Awaria prądu w serwerowni. Prosimy o cierpliwość. To chyba serwerownie mają w stodole. Co to za serwerownia która już od ponad 10h nie ma prądu? Nie działa ich strona internetowa oraz nie ładują się aukcje allegro.pl A zastanawiałem się nad kupnem u nich konta na testy... Już wybiło mi się to z głowy... Pozdrowienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 Witajcie,netaz.pl nie działa już od rana. (z moich obserwacji) W opisie na GG możemy przeczytać : Awaria prądu w serwerowni. Prosimy o cierpliwość. To chyba serwerownie mają w stodole. Co to za serwerownia która już od ponad 10h nie ma prądu? Nie działa ich strona internetowa oraz nie ładują się aukcje allegro.pl A zastanawiałem się nad kupnem u nich konta na testy... Już wybiło mi się to z głowy... Pozdrowienia Ich strona działa i jest komunikat ze maszyna kimsuffi im padła. - a ze to kimsufi to sla wlasciwie nei ma wiec tak bedzie sobie leżeć ... p.s. ovh ma na 100 % generator w każdej serwerowni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahes 83 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 p.s. ovh ma na 100 % generator w każdej serwerowni NIKHEF (duży węzeł AMS-IX) też miał... ale nie zadziałał. Awaria trwała 24 godziny, więc zdarza się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 ma != działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 mam 2 serwery i nie zauważyłem aby prądu brakło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 na http://prace.ovh.pl/ tez nic nei pisze by jakas powazna usterka byla zagaldalem na kika serwerów kimsufi i wszytko dziala jak dzialalo :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 ma != działa tia ... oczywiście biorę pod uwagę, że instalacja awaryjnego zasilania mogła nie zadziałać (ale z drugiej strony po co komu generator skoro go nie konserwuje i nie testuje i nie działa wtedy kiedy trzeba ) - aczkolwiek śmiem twierdzic , iż w netaz po prostu padł serwer (dysk, nie wiem cokolwiek) a sobie napisali bajeczkę ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 Nie wiem czy to zwykły przypadek, czy może jakiś związek ale proserwer.pl też padł. Od wczoraj - podobnie jak netaz.pl nie działają strony zamieszczone na tym serwerze... Jednak działa strona www.proserwer.pl, a w panelu klienta widnieje informacja : Dnia 13 kwietnia serwer s3, na którym znajduje się Twoje konto miał awarię dysku. Niestety mimo zabezpieczenia w postaci RAID także drugi dysk uległ uszkodzeniu. Pomimo naszych starań danych z dysków nie dało się odzyskać. Podjeliśmy zatem decyzje o reinstalacji wszystkich kont z serwera s3 do czystej postaci. Ponadto każde konto WWW, którego dotyczy awaria otrzyma 30 dni dodatkowej ważności. Przepraszamy za wynikłe problemy. Podjeliśmy także kroki aby w przyszłości ograniczyć wpływ takiej awarii chociaż jest to w tak ekstremalnym (awaria obu dysków w tym samym czasie) przypadku utrudnione. Ta wiadomość zostanie zaktualizowana gdy Twoje konto będzie już przeinstalowane. Reinstalacja kont może potrwać cały dzisiejszy dzień (14 kwietnia). No cóż, cieszy mnie przynajmniej ta informacja zamieszczona w panelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 A przepraszam bardzo.... Czego oczekiwaliście po hostingu za 3.99/rok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 Cudów jak zwykle Tak to jest z kontami kupionymi na allegro albo za niską kwote Zapewne ten netaz naładował ile się da ludzi na 1 słabego dedyka w kimsufi i takie są tego skutki W sumie można wprowadzić taki wpis w regulaminie, że o padach tanich kont się nie pisze, bo odpisywanie na takie tematy nie ma sensu EDIT: Strona znowu działa i jest to info, o którym wspomniał najdmen: Nowości i komunikatyDrodzy klienci, Z przykrością zawiadawmiamy, że nastąpiła awaria serwera o identyfikatorze ks361691.kimsufi.com. Problem wystąpił w serwerowni dostawcy serwera. Cały czas czekamy na rozwiązanie problemu przez techników Nie mamy dostępu do firmowej poczty, prosimy więc o nie pisanie emaili. Firma netaz.pl nie ma wpływu na ciągłość działania serwerów. Dostawcy serwera zapewniają, że rozwiążą problem najszybciej jak będzie to możliwe. Po naprawie i uzyskaniu pełnego dostępu do serwera netaz.pl wykona wszystkie możliwe czynności, aby problemy tego typu nie pojawiły się ponownie. Gdy tylko problem zostanie naprawiony zostaną Państwo poinformowani o tym drogą emailową. Z poważaniem, netAZ.pl Do tego mają pocztę na tym kimsufi i chyba jeszcze strone punkty dla firmy za myślenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 Firma netaz.pl nie ma wpływu na ciągłość działania serwerów. vs Po naprawie i uzyskaniu pełnego dostępu do serwera netaz.pl wykona wszystkie możliwe czynności, aby problemy tego typu nie pojawiły się ponownie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahes 83 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 vs Jesteś bezlitosny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 Po prostu pozwoliłem sobie zwrócić uwagę na pewną niekonsekwencję... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach