Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 W jaki sposób można podmienić numer licencji w panelu Direct Admin? Da się to zrobić poprzez panel ew poprzez edycje jakiegoś pliku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 /usr/local/directadmin/scripts/getLicense.sh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 tak: cd /usr/local/directadmin/scripts ./getLicense.sh IDusera IDLicencji service directadmin restart Pozdrawiam Damian Miodek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 tak:cd /usr/local/directadmin/scripts ./getLicense.sh IDusera IDLicencji service directadmin restart Pozdrawiam Damian Miodek Nie kopiuj bezmyślnie FAQ(Knowledgebase) directadmina. Jesteś pewien, że pytający używa dystrybucji "REDHATOPODOBNEJ"? W takim wypadku po kiego grzyba wklejasz informację by wykonać restart w ten sposób? Zresztą po kiego grzyba podajesz tą informację jak Patryk już to zrobił? Aż mnie ściska jak widzę takich administratorów z howto... a potem trzeba sobie psuć pół dnia, żeby coś po takich naprawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 Dzięki za pomoc Aż mnie ściska jak widzę takich administratorów z howto... a potem trzeba sobie psuć pół dnia, żeby coś po takich naprawiać. Czyli jak już coś naprawiasz i Ci za to płacą to jest od razu psucie dnia ? Wiem że najfajniej to by było już coś naprawiać w kilka minut i zarobić no ale czasami nie ma tak lekko, czasami trzeba jednak popracować I tak uważam że jak by przeliczyć wszystko na roboczogodziny to zawód Administratora systemów jest bardzo opłacalny a więc nie wiem czemu narzekasz Sorki ale mnie to rozbawiło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 Czyli jak już coś naprawiasz i Ci za to płacą to jest od razu psucie dnia ? Wiem że najfajniej to by było już coś naprawiać w kilka minut i zarobić no ale czasami nie ma tak lekko, czasami trzeba jednak popracować I tak uważam że jak by przeliczyć wszystko na roboczogodziny to zawód Administratora systemów jest bardzo opłacalny a więc nie wiem czemu narzekasz Sorki ale mnie to rozbawiło Przeczytaj jeszcze raz cały kontekst zdania... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2009 jarek, przeczytałem i dalej to zdanie dla mnie brzmi jak narzekanie na pracę No chyba że ma jakieś inne znaczenie to przepraszam A co do mojego pytania to skorzystam z podpowiedzi Patryka bo mam Debiana a więc sztuczka Active-Hosting'a chyba nie przejdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2009 jarek, przeczytałem i dalej to zdanie dla mnie brzmi jak narzekanie na pracę No chyba że ma jakieś inne znaczenie to przepraszam To kiepsko Ci idzie czytanie ze zrozumieniem. Nie narzekałem na tych którzy zadają pytania(chociaż, gdyby ruszyli głową to by nie musieli ich zadawać) - a raczej na takich, którzy wklejają bezmyślnie howto i chcą się uważać za guru. Co do tego narzekania na pracę to raczej miałem nadzieję, że ktoś ruszy mózgownicą i przydzieli to co wyżej napisałem do tego co napisałem poniżej. (Tak przynajmniej się uczy w Polsce, więc nie wiem dlaczego Mich@ł Ty tego nie zrozumiałeś) Denerwują mnie "administratorzy" pokroju active-hosting, którzy oferują usługę, jednak nie posiadając zielonego pojęcia o robocie - tylko głupio kopiując komendy z rozmaitych howto. Potem można spotkać naprawdę ciekawe okazy i niekiedy, żeby naprawić taki bajzel potrzeba ładnych paru godzin. A jeżeli uważasz, że powinienem się cieszyć z takiego zlecenia bo mi za to płacą - to się grubo mylisz. Wątpię, że znajdę jakiegokolwiek administratora, który lubi robić po kimś. Tym bardziej takiego, który lubi babrać się w syfie i gdy już coś poprawi okazuje się, że coś innego nawala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2009 malu, nie wiem dlaczego mnie obrażasz... Powiedzmy że moja wypowiedź to była interpretacja Twoich słów. Miałeś co innego na myśli to ok ;] Dzisiaj robiłem podmianę licencji. Przeglądałem plik /usr/local/directadmin/scripts/getLicense.sh i nie było mozliwości wpisania danych nowej licencji (zakładałem że wystarczy podmienić dane w pliku i tyle) a więc skorzystałem z wypowiedzi Active-Hosting'a i wszystko się zaktualizowało prawidłowo A więc Debian chyba ma coś z REDHATa Denerwują mnie "administratorzy" pokroju active-hosting, którzy oferują usługę, jednak nie posiadając zielonego pojęcia o robocieJakieś tam pojęcie chyba ma jeżeli prowadzi firmę hostingową Zresztą to wasze prywatne spory i ja się w to nie mieszam Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2009 malu, nie wiem dlaczego mnie obrażasz... Powiedzmy że moja wypowiedź to była interpretacja Twoich słów. Miałeś co innego na myśli to ok ;] Dzisiaj robiłem podmianę licencji. Przeglądałem plik /usr/local/directadmin/scripts/getLicense.sh i nie było mozliwości wpisania danych nowej licencji (zakładałem że wystarczy podmienić dane w pliku i tyle) a więc skorzystałem z wypowiedzi Active-Hosting'a i wszystko się zaktualizowało prawidłowo A więc Debian chyba ma coś z REDHATa Jakieś tam pojęcie chyba ma jeżeli prowadzi firmę hostingową Zresztą to wasze prywatne spory i ja się w to nie mieszam Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc Nie wiedziałem jaki masz os.... i tak napisałem bo sam taki używam jak i debiana. Tu i tu działa tylko w debianie inaczej restart DA. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach