kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2009 Witam, mam vpska z budgetvps.pl, tam postawiony Centosik HIAB plus lxadmin; domenka kaczortrex.net wykupiona w cal.pl. Cal.pl -> ustawione dnsy na ns1.kaczortrex.net i ns2......; VPS -> zrobione dns pool A i NS rekordy Problem polega na tym, że nie wiadomo co bym robił to nadal mam dnsy starego usługodawcy - vipserv.org (bądź, co bądź nie narzekałem, a wręcz przeciwnie) Sam nie jestem totalnie zielony, no ale niestety tego nie "ogarniam"; męcze się z tym jakiś czas - proszę bardziej doświadczonych kolegów o przejrzenie i wskakazanie czemu dnsy nie chcą się propagować pozdrawiam i dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2009 zanim dns ci się zaktualizują musisz trochę poczekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2009 tak wiem - ale na początku tygodnia czekałem 3 dni i sie nie spropagowały; potem zmieniłem 2 dni przerwy - też nic, i w koncu postawiłem od nowa vpsa i wyczyściłem panel w cal plus ustawiłem na nowo - bylo to 36h temu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2009 a tylko tobie nie działa? czy innych już kieruje na nowy adres? może być ze tylko tobie dns się nie aktualizują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2009 ja i kilku kumpli którzy bardziej "ogarniają" maja to samo co ja czyli HOST zwraca brak, NSLOOKUP też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2009 może zacznijmy od tego czy zarejestrowałeś hosty ns1 i ns2 w domenie kaczortrex.net ? (za pośrednictwem Cal.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2009 Cal.pl -> ustawione dnsy na ns1.kaczortrex.net i ns2......; kaczortrex.net. 172800 IN NS ns1.vipserv.org. kaczortrex.net. 172800 IN NS ns3.vipserv.org. Jeżeli zmiany w panelu nie działają to skontaktuj się z supportem cal.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2009 może zacznijmy od tego czy zarejestrowałeś hosty ns1 i ns2 w domenie kaczortrex.net ? (za pośrednictwem Cal.pl) Dokładnie w tym lezy problem DNS nie są "zarejestrowane" http://reports.internic.net/cgi/whois?whoi...type=nameserver, kontakuj się z cal.pl i poproś ich o rejestrację DNS-ów ewentualnie znajdź taką opcję w ich panelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2009 Hi, dzięki za odpowiedzi, walcze dalej - w panelu cal mozna ustawić DNS A i CNAMEi teoretycznie jest podmenu Tworzenie Hosta, jednak jest ono opatrzone tylko informacją, nic pozostaje kontakt z rejestratorem Spokojnych Świąt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2009 na razie własne ns podarowałem sobie i uzyłem freedns ; dzieki wszsystkim za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach