Keaman 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2009 Witam, Chciałbym podpiąć domenę wykupioną w ovh do swojego vpsa, który już nie jest tam wykupiony. Czy bedzie działać jak wpisze w panelu ovh w dnsach w Pole A adres IP mojego servera vps? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2009 Tak, ale dodaj jeszcze MX dla poczty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keaman 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2009 Dziękuje Ci bellerofont za odpowiedz. Mam jeszcze takie, nobowe pytanie, weryfikacji dns trwa długo więc wole zapytać zanim zrobię . Chodzi mi o składanie MX, gdzie mam do wypełnienia pola Pole Rodzaj Adres docelowy Mógłbyś mi dać przykład tych 3 pól. załóżmy, że moja domena nazywa się bellerofont.pl a adres ip to 11.222.333.444 chodzi oczywiście o server poczty mx, a i takie pytanie, używam postfixa, czy skonfigurowanie pliku /etc/aliases i poprawne wpisy mx w dnsach wystarczą do poprawnego działania poczty?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keaman 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2009 Ustawiłem dns mx następująco: Pole Rodzaj Adres docelowy nazwadomeny.pl MX 1 nazwadomeny.nazwadomeny.pl a w pliku /etc/aliases ustawiłem: nazwadomeny.zazwadomeny.pl: tomasz tomasz: mój adres email na poczcie w interi Dobrze kombinowałem? Mam jeszcze jeden problem który wiąże się z tym tematem więc nie będę zakładał nowego wątku. Narazie puki co gdy wpisuje nazwę domeny wyświetla się biała strona, wiem że dns się długo rozchodzą ale na wszelki wypadek mógłby ktoś rzucić okiem na mój VirtualHost który mam w default w sites-available ? Oczywiście jest to Apache2. NameVirtualHost adres IP <VirtualHost adres IP> ServerAdmin nazwadomeny@nazwadomny.pl ServerName tutaj moja domena DocumentRoot /var/www/strona/ <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory /var/www/strona/> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride All Order allow,deny allow from all RewriteEngine on # This directive allows us to have apache2's default start page # in /apache2-default/, but still have / go to the right place # RedirectMatch ^/$ /apache2-default/ </Directory> Przeczytałem gdzieś, że trzeba ustawić UseCanonicalName Off ale ja tego w cofingu apache 2 nie mam, dopisać czy to zbędne?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach