Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 Witam. Mam takie pytanie: Można sobie zamówić gdzieś za darmo samą domenę ?? Chodzi mi o coś takiego że dostaje domenę i przekieruję ją na swój serwer................ bo takie serwisy jak boo.pl czy unl.pl w godzinach szczytu mulą...... Proszę o odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 Chodzi Ci o darmową domenę(2klasy/subdomenę), którą możesz przekierować przy pomocy rekordu A/NS ? Jeżeli tak to polecam xorg.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 Ew. xt.pl jeszcze ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 xt.pl wprowadziło reklamy... odradzam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 xorg.pl też ma reklamy A mi zależy na tym zeby nie było reklam. Tylko żeby po rejestracji zmienić dns -y lub przekierowac na ip i Dzialac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 Jeżeli przekierujesz na DNS to nie będzie mieć reklam. Zresztą nawet jakby chcieli je dodać to skończy się na "chcę". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pecet 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2009 Kup sobie domenę regionalną, to wydatek rzędu 5 zł rocznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keaman 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2009 Kup sobie domenę regionalną, to wydatek rzędu 5 zł rocznie Gdzie te domeny regionalne za 5zł rok?:> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2009 W masternet jest 1 rok za 4zł, następne za 16. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keaman 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2009 Dzięki, będzie tam trzeba zrobić małe zakupy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 A co do masternet....... .pl IDN z polskimi znakami 12,- zł 15,- zł 0,- zł Jak wygląda adres strony kupionej w tym planie???? bo o ile się orientuje to nie ma w adresach polskich znaków........... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2009 A co do masternet........pl IDN z polskimi znakami 12,- zł 15,- zł 0,- zł Jak wygląda adres strony kupionej w tym planie???? bo o ile się orientuje to nie ma w adresach polskich znaków........... Przykładowo, ja mam IDN łomnicki.pl i domenę do tego xn--omnicki-mjb.pl. Strona normalnie jest wyświetlana jako łomnicki.pl ale jest to tak jakby maska dla domeny xn--omnicki-mjb.pl, która oczywiście po wpisaniu w przeglądarce zachowa się tak samo jak łomnicki.pl IDN - (ang. Internationalized Domain Name) nazwy domen zawierające znaki spoza ASCII, m.in. narodowe znaki diakrytyczne (np. używane w języku polskim ą, ę, ó, ś, ł, ż, ź, ć, ń). Ponieważ system nazw domenowych opiera się na siedmiobitowych znakach standardu ASCII, wielojęzyczne nazwy domen internetowych są przekształcane z formy zapiasanej w Unikodzie do znaków siedmiobitowych operając się na sposobie zapisu zwanym Punycode, opisanym w RFC 3490. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach