pitreq 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2009 Mam takowy problem, zainstalowalem sobie przegladarke lynx na windowsie i nie mam polskich znakow jak wchodze na jakas strone, ktora kodowana jest w utf-8, wyglada to tak: Strona Gl/ówna, wchodzac na lyna na 1 serwerze jest tak: Felietony(obok zaraz bialy prostokat), a wchodzac przez jeszcze inny serwer to widze to tak: Strona Gl/wna od czego to zalezy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2009 Mam takowy problem, zainstalowalem sobie przegladarke lynx na windowsie i nie mam polskich znakow jak wchodze na jakas strone, ktora kodowana jest w utf-8, wyglada to tak: Strona Gl/ówna, wchodzac na lyna na 1 serwerze jest tak: Felietony(obok zaraz bialy prostokat), a wchodzac przez jeszcze inny serwer to widze to tak: Strona Gl/wna od czego to zalezy? Wciskasz O (czyli przechodzisz do opcji) i tam w Display character set ustawiasz UNICODE (UTF-8) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pitreq 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 zmienilem i jeszcze wieksze krzaki sa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 na wszystkich stronach masz takie bledy ? czy te strony w nagłówkach na pewno mają poprawne deklaracje kodowania ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pitreq 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 normalnie wchodzac przez firefoxa widac ze kodowanie jest ok, inaczej to wyglada wlasnie w lynx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 ale czy problem występuje na wszystkich stronach pod lynxem? czy tylko na niektórych ? firefox często jest nieczuły na różnego rodzaju błędu w składni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pitreq 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2009 tak wszystkie strony... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach