kontaktron 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 bo jakoś nie mogę tego rozróżnić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 Niczym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kontaktron 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 tutaj to rozróżniają http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Kategoria:Tutoriale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 różni się tylko tym, że na localhoscie wgrywasz pliki na swój komputer, a na serwerze musisz je wgrac poprzez klienta, nadac odpowiednie chmody itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kontaktron 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 wgrałem pliki na serwer przez FTP i uruchomiłem instalkę wpisując adres URL do pliku index.html na serwerze i zainstalowałem skrypt. W polu: Database server hostname or DNS wpisałem: localhost. to kto teraz udostępnia te pliki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 wgrałem pliki na serwer przez FTP i uruchomiłem instalkę wpisując adres URL do pliku index.html na serwerze i zainstalowałem skrypt. W polu:Database server hostname or DNS wpisałem: localhost. to kto teraz udostępnia te pliki? e? chyba nie rozumiesz tego zbytnio. Jeżeli wrzuciłeś pliki na serwer i przy instalacji host bazy wpisujesz localhost to oczywiste, że chodzi o ich serwery a nie o Twój domowy komputer. Bo Ty jak tam wpisałeś localhost to myślałeś, że Ty udostępniasz pliki tak? z treści tak wynika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mzygmunt 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 A wiec tak : termin localhost : w wolnym tlumaczeniu host lokalny tak naprawwde odwoluje sie do biezacej maszyny Przyklad : na swoim komputerze masz jakas aplikacje ktora dane zapisuje na "localhost" , jesli uruchamiasz ja u siebie to dane zapisywane sa na twoim komputerze, jesli na serwerze to dane ida na serwerze Tlumaczac bardzo lopatologicznie : localhost oznacza biezacego hosta http://pl.wikipedia.org/wiki/127.0.0.1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kontaktron 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 to dla mnie jasne że nie ja udostępniam do czego byłby mi wtedy potrzebny hosting. już rozumiem, dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 zamiast localhosta zacznij korzystac z 127.0.0.1 super sprawa, polecam pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach