mickulek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Witam, posiadam serwer dedykowany w OVH (oferta EG MAX ale myślę, że to nie istotne). Podpiąłem sobie pod niego ipfailover, wszystko działa i jest ok. Wyedytowałem virtualhosty na apache - z IP1 pokazuje i/var/www/ip1 - z IP2 /var/www/ip2 [czyli również wszystko OK]. Mam teraz następujące pytanie: czy istnieje możliwość takiego skonfigurowania tych IP aby można było odpalić 2 aplikacje, działające na tym samym porcie, zbindowane do 2 różnych IP? W ostateczności mogę dokonać zmian w tych aplikacjach tylko prosiłbym o wskazówki). Pozdrawiam, mickula Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Co to za aplikację ? bo możliwe że w pliku konfiguracyjnym da się wpisać adres IP z którego ma działać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Mam teraz następujące pytanie: czy istnieje możliwość takiego skonfigurowania tych IP aby można było odpalić 2 aplikacje, działające na tym samym porcie, zbindowane do 2 różnych IP? Tak. Istnieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Może te aplikacje mają możliwość edycji w konfigu na jakim IP/porcie mają działać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mickulek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 @bellerofont: mógłbym prosić jakieś wskazówki? Te aplikacje to Open Tibia Server (adres SVN: http://svn.otland.net/public/viewvc.cgi/ta...mp;sortby=date). W configu rzeczywiście można przypisać IP jednak podczas ładowania programu wyświetla mi się takie info: Local IP: <główne ip> Port: 7171 Global IP: <ip fail-over> Gdy próbuję odpalić drugą aplikację wyświetla się: Local IP: <główne ip> Port: 7171 Global IP: <ip fail-over-numer-2> i za chwilę aplikacja się crashuje: terminate called after throwing an instance of 'boost::system::system_error' what(): Address already in use I rzeczywiście - pierwsza odpalona aplikacja nasłuchuje na obydwu adresach IP. Stąd moje pytanie: czy jest możliwość (i jak to zrobić?) jakiegoś ograniczenia tych aplikacji do korzystania tylko z danego IP? Głównie chodzi mi o ograniczanie przez OS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Nie znam tego, ale w źródłach wszystko da się. pff edit tam jest w konfiguracjach nawet zmiana ip -- Connection config worldId = 0 ip = "127.0.0.1" port = 7171 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Tak jak pisze Patrys wpisz w config.lua dla obu serwerów inne ip i powinno być ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mickulek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Dzięki za chęci ale właśnie mimo wpisania tych ip w configu 'local adress' pokazuje moje główne IP serwera. I właśnie dlatego chcę jakoś ograniczyć te aplikacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 To wpisz w źródłach dane ip i prze kompiluj to na sztywno.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Przekierowanie portów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach