Pablo_01 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 Witam, Starałem się przeszukać forum ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Szukam dobrych kont Reseller i zastanawiam się czy w Polsce czy za granicą. Jakie są plusy i minusy tych zagranicznych? Z forum znalazłem dwie fajne oferty zagraniczne: xxl-web.com oraz hostnine.com W polsce dobrym ale drogim (w porównaniu z zagranicznymi) jest prohost. Co byście polecali i czy pchać się w zagraniczne oferty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fado 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 Jesli dobry support jest i niskie pingi to wielkiej roznicy nie ma. Najczesciej roznica jest cena bo u nas koszty lacz sa nadal na wysokie poziomie w porownaiu z zagranica. Poczytaj opinie i jak zalezy ci na cenie wybierz zagranica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2009 Polska kolokacja jest i jeszcze bardzo długo będzie diabelnie droga. A jeśli znajdziesz coś naprawdę niedrogiego w naszym kraju, to masz niestety niemal stuprocentową pewność, że serwer podpięty będzie pod wyjątkowo wolne łącze (z własnego bolesnego doświadczenia wiem, że cała masa serwerów w tym kraju nadal podpięta jest pod łącza 1-2Mbit). Tak więc jeśli pingi na poziomie 50-100ms nie są dla Ciebie czymś strasznym, wybierz hosting w Europie zachodniej (Wielka Brytania, Francja, Niemcy). Jeśli nie jest Ci straszny ping powyżej 100ms, śmiało możesz brać nawet w USA. Prawda jest taka, że zagraniczne serwery najczęściej rekompensują nieco większy ping ogólną szybkością działania (lepszy sprzęt, szybsze łącze wyjściowe na serwerze). No i ceny są nieporównywalnie niższe. A przy hostingu ston/kont email ping nawet na poziomie 200ms nie robi jakiejś kolosalnej różnicy. Zaboli tylko wtedy, kiedy chcesz postawić serwer gier czy jakiś stream. Sam się hostuję w EU zachodniej i mam pingi na poziomie 50-60ms, a do tego serwer na Xeonie podpięty pod "setkę" i chodzi szybciej niż większość polskich stron, szczególnie w godzinach szczytu, a maila ze swoich domen podpiąłem pod gmail i śmiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2009 (z własnego bolesnego doświadczenia wiem, że cała masa serwerów w tym kraju nadal podpięta jest pod łącza 1-2Mbit). Podaj proszę jakiś przykład bo nie wierzę w to co czytam.. Mówimy tu o serwerach oczywiście.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2009 Chyba autorowi posta chodzi o komputery stacjonarne i to we wsiach oraz malych miasteczkach, bo w duzych miastach neta ma sie po 5-15 mega Co do serverow, to zrozumiem, ze vps'y stoja na 1-3 mega, ale nie servery pod hostingi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach