XsJ3mu 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 potrzebuje VPS lub serwera dedykowanego koniecznie posiadajacego IP z(GEO)lokalizowane w warszawie. wymagania mam skromne, wystarczy najprostsza konfiguracja dedyka, a jesli VPS to koniecznie z dostępem do kernela. no i cena... nie wiecej niż 300zł/m-c Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 klik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XsJ3mu 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 dzieki, tego nie znałem! BTW w piasecznie pod warszawą jest duzę data centre ATM'u, w centrum tez jest przynajmniej jedno wieksze data centre ... ale w ofertach serwerów dedykowanych cięzko znaleść coś zlokalizowanego w wawie.... WTF? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 A nie można dokupić samego IP z tych okolic? Pytam - bo nie wiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XsJ3mu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 nic mi o takiej opcji nie wiadomo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 home.pl sprzedaje dedyki z Piaseczna ale to GTS nie ATMAN Zobacz wdc.pl dhosting.pl ps. ATMAN też miał dedykowane serwery, tylko z tego co pamiętam same SUN'y. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 A nie można dokupić samego IP z tych okolic? Pytam - bo nie wiem... Jak można kupić IP "z danych okolic" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XsJ3mu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 wdc.pl - nie sprzedają osobą prywatnym dhosting.pl - ceny zaczynają się od 1k :/ patrzyłem również na http://dvps.pl/ - bardzo się cenią ale nie maja naprzykład opcji dodatkowego IP, troche to smieszne. BTW apropo IP "z danych okolic" - czy mozna wykupić IP na jakimś tanim serwerku a pozniej ruch przekierować na inny serwer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 no to pozostaje ci: http://datahouse.pl/ zresztą Bell ci to 'proponował' wcześniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_MK_ 23 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2009 BTWapropo IP "z danych okolic" - czy mozna wykupić IP na jakimś tanim serwerku a pozniej ruch przekierować na inny serwer? Można zastosować tunelowanie, dla pewnych protokołów również proxy - pytanie na potrzeby jakiej aplikacji/protokołu ma być zastosowane owo "przekierowanie". Pozostaje jeszcze kwestia jaki ruch będzie generować ta aplikacja - przetunelowanie takiego ruchu będzie oznaczało sumaryczne zużycie wielokrotnie więcej pasma - mało ekonomiczne rozwiązanie, ale technicznie jak najbardziej możliwe . Pytanie uzupełniające to co oznacza dla Ciebie owa "lokalizacja" - chodzi o opis w WHOIS? -- Pozdrawiam MK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach