bolekkk 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2005 Witam Planuje stwozyc cos w stylu wyszukiwarki. Baza danych w mysql bedzie zajmowac docelowo okolo 30gb. Bedzie ona miala 20 tabel. Jak myslicie jaka maszyna udzwignelaby powiedzmy 5 zapytan na sekunde? Jaki firme z hostingiem dedykowanym polecacie? Pozdrawiam Bartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PIKeR 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2005 MySQL nie udżwignie bazy 30gb to po pierwsze :-) Po drugie jak baza ma 30gb ( średni czas dostepu 30ms) to musiał bys miec CONAJMNIEJ: Pentium Xeon 2.8ghz 1024ram łącze 50mbit bez limitu.... MySQL mi siada przy bazie 100mb... 30gb? lol... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2005 Maszyna ta musi być na prawde mocna , AMD Athlon 3000+ 1024MB RAM 120GB HDD 5000GB Transferu Promocyjna cena : 899zł netto Instalacja : 59zł netto ( Lokalizacja: USA, Dallas ) łącze: 100Mbit bądź też serwer już z naszej standardowej oferty: Amd Athlon 3000+ RAM : 1024 MB DDR Dysk : 80 GB IDE Transfer : bez limitu Switch : 100 Mbit Ilość IP : 5 Instalacja : 99zł Cena promocyjna: 1099zł Aktywacja serwera do 4 godzin !!! ( Lokalizacja: USA, Chicago) łącze: 100Mbit Ceny netto Pozdrawiam www.cxc.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adi.host1.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2005 Witam może pan zajrzeć i zapoznać się z ofertą serwerów dedykowanych w Host1 Host1- dedykowane serwery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2005 bolekkk pytal sie o potrzebna konfiguracje sprzetowa i ewentualne polecenie jakiejs firmy. Dostal oferte dwoch firm :/ Co do konfiguracji to bardzo ciezko cos takiego okreslic. 5 zapytan na sekunde to nie jest duzo, ale jaka konfiguracja bedzie potrzebna ciezko mi powiedziec. Generalnie pod takie rzeczy to tylko dyski SCSI bo to one beda mialy najwiecej pracy, duzo ramu (2-4GB). Jesli dyski SCSI to juz jakas wydajniejsza architektura (czytaj xeon lub opteron). Najlepiej jak stworzysz juz cale oprogramowanie i przeprowadzisz serie testow wydajnosciowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2005 Baza danych w mysql bedzie zajmowac docelowo okolo 30gb.Bedzie ona miala 20 tabel. Czyli dysk scsi z 15 k obrotow najlepiej. MySQL lubi ram wiec musi byc go duzo, mysle ze ok 2 Gb z mozliwoscia powiekszenia. Jak myslicie jaka maszyna udzwignelaby powiedzmy 5 zapytan na sekunde? To jest malutko zapytan Mysle ze procesor p4 2.8-3.0 Ghz w Ht 1 Mb cache. Dal by w zupelnosci rade. Ale to i tak sie okaze w praniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2005 MySQL mi siada przy bazie 100mb... 30gb? lol... no to tobie. ja mam leko 130 MB bodajze i spokojnie pomyka na jakimś gównianym hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2005 bolekk, niech cie IO prowadzi do celu :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach