athbus 106 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2009 Witam, mam stronkę hostowaną w kei.pl, która zbliża się do limitów obciążenia konta shared (chodzi o obciążenie procesora nie transfer). Jako, że wiele osób tutaj korzysta z usług Kei.pl chciałbym zapytać jak wypada obciążenie konta shared w stosunku do podstawowej wersji Luny. Tj. czy luna z opcją 5% obciążenia jest wydajniejsza niż konto współdzielone - jeśli tak to mniej więcej ile wydajniejsza. pozdrawiam, ath Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dariusz Cieślak 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 mam stronkę hostowaną w kei.pl, która zbliża się do limitów obciążenia konta shared (chodzi o obciążenie procesora nie transfer).Jako, że wiele osób tutaj korzysta z usług Kei.pl chciałbym zapytać jak wypada obciążenie konta shared w stosunku do podstawowej wersji Luny. Tj. czy luna z opcją 5% obciążenia jest wydajniejsza niż konto współdzielone - jeśli tak to mniej więcej ile wydajniejsza. Podejrzewam, że wydajność będzie podobna, ale zaletą konta wirtualnego jest to, że w momencie dociśnięcia serwera nie zostaniesz z niego wyproszony przez adminów (strony po prostu będą trochę wolniej generowane). Przerabiałem przejście shared -> Luna na Kei i jedyną niedogodnością Luny w stosunku do shared był tragicznie długi czas potrzebny na podniesienie maszyny po restarcie (przez pół godziny system był niedostępny a rebooty zdarzały się niestety właśnie w godzinach "biurowych"). Być może teraz nie restartują już hostów VPS w ciągu dnia, tego nie wiem. Ogólnie Lunę/Kei mogę polecić - wydajność (w porównaniu np. do Progreso) bardzo dobra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach