maxtro 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2009 Witam Miałem czystą wersje Debiana 5.0 Zainstalowałem środowisko graficzne na tym VPS oraz NX. Wszystko ładnie chodziło, ale mam jedno zasadnicze pytanie, nie mam skonfigurowanej karty sieciowej i nie mam dostępu do internetu na tym VPS. Jak wchodzę Administracja/Network nie mam tam dostępu i nie moge ustawić adresów IP, Bramki itd. Czy dany użytkownik którego utworzyłem musi mieć jakieś specjalne uprawnienia ?? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2009 Witam Miałem czystą wersje Debiana 5.0 Zainstalowałem środowisko graficzne na tym VPS oraz NX. Wszystko ładnie chodziło, ale mam jedno zasadnicze pytanie, nie mam skonfigurowanej karty sieciowej i nie mam dostępu do internetu na tym VPS. Jak wchodzę Administracja/Network nie mam tam dostępu i nie moge ustawić adresów IP, Bramki itd. Czy dany użytkownik którego utworzyłem musi mieć jakieś specjalne uprawnienia ?? Pozdrawiam Ustaw z roota, masz dnsy w resolv.conf ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach