Ranger 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2009 Problem jest w tym , że nie wiem jak to zrobić . Mam forum smf + bazę danych MySql Na forum dodaje mecze . Wygrane oznaczam message icon'ami i przegrane też oczywiśćie innymi . http://www.team-sod.com/forum/index.php?board=5.0 Tam widać jak to zrobiłem . Chodzi o to , że chciałbym stworzyć temat gdzie była by tabela ze statami (wygrane i przegrane) . Do tego właśnie jest mi potrzebny skrypt aby szukał wyrazów losed.gif oraz sad.gif i pokazywał ich ilość w tabeli . Jeśli ktoś nie zrozumiał to mogę to lepiej wytłumaczyć na gg : 5220514 . Jest mi to pilinie potrzebne . SZUKAŁEM W GOOGLE STARALEM SIE SAM NAPISAC I NIC MI NIE WYCHODZILO . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rack 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2009 wydaje mi się ze taka rzecz pownna mieć swoją tabelę w bazie danych, SMF ma około 40 tabel więc jedna w tą czy tamtą nie zrobi różnicy . Całe szukanie powinno odbyć się w zanim cokolwiek wstawisz w html. Dzięki temu unikniesz mieszania warstwy prezentacji z logiką aplikacji. Nie wiem czy warto angażować w to regexp, skoro można to odfiltrować na poziomie bazy danych lub w najgorszym wypadku z pomoca jednej czy dwóch metod w php. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach