reQuorter 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2009 Witam, Zainstalowałem serwer MySQL (mysql-server mysql-client libmysqlclient15-dev) na VPS'ie (Debian 5.0 Lenny). Zero tabel, czysta instalacja, włączam serwer poprzez webmin'a i patrze, że proces ten zajmuje aż 140MB, jaka może być tego przyczyna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2009 Dodaj do my.cnf na końcu linijkę skip-innodb Będzie mniej zjadać RAMu, ale nie będzie obsługi silnika InnoDB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reQuorter 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2009 Dodaj do my.cnf na końcu linijkę skip-innodb Będzie mniej zjadać RAMu, ale nie będzie obsługi silnika InnoDB. WOW, -100MB! Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2009 WOW, -100MB!Dzięki No tylko MySQL bez InnoDB to jak ryba bez płetwy że się tak wyrażę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reQuorter 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2009 No tylko MySQL bez InnoDB to jak ryba bez płetwy że się tak wyrażę. Chyba mało trafne określenie dla MySQL bez InnoDB, szczególnie dla kogoś kto nie używa tego systemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2009 Chyba mało trafne określenie dla MySQL bez InnoDB, szczególnie dla kogoś kto nie używa tego systemu MyISAM jest fajne bo zżera mało ramu ale do stawiania aplikacji, w której dane są krytyczne się totalnie nie nadaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reQuorter 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2009 MyISAM jest fajne bo zżera mało ramu ale do stawiania aplikacji, w której dane są krytyczne się totalnie nie nadaje. Ależ ja o tym przecież wiem... totalny offtopic z Twojej strony Zarówno MyISAM jak i InnoDB ma swoje wady i zalety oraz swoje typowe zastosowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inetive 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 MyISAM jest fajne bo zżera mało ramu ale do stawiania aplikacji, w której dane są krytyczne się totalnie nie nadaje. Krytyczne dane na VPS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach