bimki 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 hej, uważam, że w Polsce nie ma oferty VPS dla Javy. Przydałyby się hostingi VPS z preinstalowanym środowiskiem nie tylko dla PHP, ale też dla Tomcata (Tomcat 6, Java 6, mySQL). Za granicą trochę tego jest, ale przecież nie chcemy bogacić zagranicy - powinniśmy kupować polskie Chciałbym zachęcić polskich dostawców VPS do sprzedawania gołego systemu z dostępem do roota, który będzie miał już zainstalowane środowisko do pracy na Tomcacie Jakby ktoś się zdecydował i potrzebował kogoś do testowania to mogę się zgłosić mówię o ofercie takiego typu: http://www.jspzone.net/tomcat_hosting.htm http://rimuhosting.com/order/startorder1.jsp?hom=t-vps http://www.neotitans.com/services/philippi...ds-hosting.html aha - od razu mówię, że mniej niż 384 RAMu nie ma sensu pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 Witam! Powiedz jakie ceny były by interesujące dla takich klientów? Bo dla firmy nie jest problemem wprowadzić dodatkową ofertę - tylko nie jestem pewien czy byłby popyt na tego typu usługi. A więc jeżeli posiadasz jakieś dane to prosiłbym o udostępnienie. A jeżeli będą zadowalające to mogę zapewnić, że taka usługa zostanie uruchomiona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 Zgodzę się z przedmówcą Chodzi właśnie o ceny i zainteresowanie Podaj parametry jakiegoś VPS'a i cena, jaka by powinna Twoim zdaniem być za takiego VPS'a Tomcat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 Zgodzę się z przedmówcą Chodzi właśnie o ceny i zainteresowanie Podaj parametry jakiegoś VPS'a i cena, jaka by powinna Twoim zdaniem być za takiego VPS'a Tomcat No jak 384 MB ram minimum to raczej nie 19.99 .. W sumie nie trudne do wykonania bo można przecież zrobic gotowy obrazik z tomcatem i bajermi na vpsa. Tylko pytanie po czy będzie popyt. . . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anna.vdahosting 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 hej, uważam, że w Polsce nie ma oferty VPS dla Javy. Przydałyby się hostingi VPS z preinstalowanym środowiskiem nie tylko dla PHP, ale też dla Tomcata (Tomcat 6, Java 6, mySQL). Za granicą trochę tego jest, ale przecież nie chcemy bogacić zagranicy - powinniśmy kupować polskie Chciałbym zachęcić polskich dostawców VPS do sprzedawania gołego systemu z dostępem do roota, który będzie miał już zainstalowane środowisko do pracy na Tomcacie Jakby ktoś się zdecydował i potrzebował kogoś do testowania to mogę się zgłosić mówię o ofercie takiego typu: http://www.jspzone.net/tomcat_hosting.htm http://rimuhosting.com/order/startorder1.jsp?hom=t-vps http://www.neotitans.com/services/philippi...ds-hosting.html aha - od razu mówię, że mniej niż 384 RAMu nie ma sensu pozdr Jestem przedstawicielem firmy vda.hosting z siedziba w Holandii. Nasz serwer znajduje sie w Global Switch w Amsterdamie. Posiadamy szeroka oferte hostingowa. rowniez dotyczaca VPS. Zapraszam na strone www.vdahosting.com w celu zapoznania sie ze szczegolami naszej oferty. Jezeli chcesz przygotujemy oferte ktora bedzie pasowala do twoich potrzeb. Pozdrawiam, Anna Sokolowka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bimki 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 cześć, Zgodzę się z przedmówcą Chodzi właśnie o ceny i zainteresowanie Podaj parametry jakiegoś VPS'a i cena, jaka by powinna Twoim zdaniem być za takiego VPS'a Tomcat jeśli chodzi o ceny to powiem tak - potrzebna jest konfiguracja, która będzie dość tania na start, ale niekoniecznie będzie szybka. Przyda się takie środowisko na czas rozwoju aplikacji i na jej uruchomienie - wtedy kiedy jeszcze nie ma przychodów. Oczywiście takie coś musi być droższe od najtańszych VPSów, bo Java wymaga więcej zasobów i to musi kosztować, żeby dało radę wytrzymać nawet jakieś małe obciążenie. Od rynku oczekiwałbym takich ofert (oczywiście nie jestem w stanie wyszacować ile to mogłoby kosztować, więc zgaduję): P1) - około 600zł/rok lub 50 miesięcznie 512 RAM + 512 SWAP około 1,2-1,4 Ghz 10 GB dyskowego miejsca jakiś mały transfer, żeby to było naprawdę tylko na start P2) około 1200/rok lub 90 miesięcznie 1GB RAM + 512 SWAP około 1.5Ghz 30 GB dysk większy transfer P3) około 2k za rok 1,5 GB + 1GB SWAP około 2Ghz 50GB dysk duży tranfer P4) 4k rok tu bym zrobił konfigurację 3 serwerów VPS, z których dwa będą takie jak P3 a jeden to będzie tylko apache, który będzie balanceował ruch na te dwa serwery. każdy serwer musiałby mieć zainstalowane tak jak mówiłem wcześniej java, Tomcat, Apache z mod_jk, mySQL/ew. postreSQL dałbym też jakieś wsparcie Admina 1h miesięcznie gratis w P3 i P4 natomiast w P1 i P2 gratisową pomoc w konfiguracji na początku pod warunkiem podpisania umowy na rok. Ew. możliwość kupienia 1h wsparcia za 50+VAT każdy serwer backupowany 1-2x na tydzień z możliwością kupienia backupu codziennego (przynajmniej samej bazy) nie wiem czy nie zaniżyłem cen, ale nie jestem w stanie tego oszacować - jeśli pojechałem za nisko to nie krzyczcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 Za tak małe pieniądze to najwyżej gotowa instalacja bez pomocy, a i parametry są dyskusyjne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 Swap nie jest w VPSach zbyt mile widziany, bo intensywne korzystanie z niego zamula kontroler dyskowy, a w konsekwencji całą maszynę-hosta. Zastanawiam się, czy Tomcat był by tu dobrym rozwiązaniem. Jeśli przy wysokim obciążeniu zachowuje się to tak, jak zwykły Apache, to może być problem... Może coś ze stajni Suna - np. GlassFish. Ale i tak IMO oferowanie hostingu czegoś, czego się dosyć dobrze nie zna, będzie problematyczne. Bo klient będzie zwalał na providera, provider czytał manuala, po czym po tygodniu okaże się, że to wina klienta. A zrobienie tego porządnie, wraz z zatrudnieniem przyzwoitego staffu opiekującego się tym i zapewniającego support spowoduje, że cena będzie gdzieś tak 3-10* wyższa. Bo jak ktoś chce tanio, to niech się sam bawi. Za święty spokój niestety trzeba komuś zapłacić (czy to adminowi do root-vpsa, czy to firmie za vps-managed). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 Za tak małe pieniądze to najwyżej gotowa instalacja bez pomocy, a i parametry są dyskusyjne. Znowu muszę się z Tobą malu zgodzić Za takie pieniądze to ja bym niezle dyskutował nad parametrami VPS'a, a co dopiero z ustawionym Tomcat'em ale w końcu od czego sa google Kup jakiegoś VPS'a i wg. jakiegoś howto sobie to skonfiguruj Myślenie nie boli... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bimki 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 Znowu muszę się z Tobą malu zgodzić Za takie pieniądze to ja bym niezle dyskutował nad parametrami VPS'a, a co dopiero z ustawionym Tomcat'em ale w końcu od czego sa google Kup jakiegoś VPS'a i wg. jakiegoś howto sobie to skonfiguruj Myślenie nie boli... Panowie, przecież napisałem, że nie jestem w stanie wycenić takich usług i prosiłem, żeby mnie za to niedoszacowanie nie karcić Zgadzam się z tym, że za dobry support trzeba zapłacić i to być może wiecej niż zaproponowałem! Tomcat jest na pewno bardziej upierdliwy od httpd z apache. Jeśli chodzi o SWAP to nie wiedziałem, że tak może mulić - macie rację, trzebaby go obciąć albo faktycznie nie dawać - pamięć fizyczna nie jest droga i może lepiej dozbroić serwer w większe kości. Co to znajomości Tomcata i problemów związanych z jego administracją to oczywiście, że trzeba poświęcić czas na pouczenie się i pokonanie kilku problemów - ja tylko sygnalizuję, że nie ma takich ofert na rynku (przynajmniej nie znalazłem). Jeżeli chodzi o parametry - to faktycznie może cena jaką podałem jest za niska jak na takie maszyny, ale to jest java - ona potrzebuje pamięci oraz procka... ja oczywiście zaczynam tak jak proponujecie - kupuję VPSa, sam pokonfiguruję jak będę umiał, ale wolałbym dostać obraz z zainstalowaną konfiguracją do pracy ) tak sobie myślę, że chyba zainteresowanie hostingiem javy jest małe, bo w historii forum mało na ten temat można znaleźć... pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2009 Wniosek z tego taki, że nie wiadomo czy jest sens robienia takiej oferty, poza tym cena i tak będzie podobna jak za Menaged VPS Więc na to samo wyjdzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bimki 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2009 Wniosek z tego taki, że nie wiadomo czy jest sens robienia takiej oferty, poza tym cena i tak będzie podobna jak za Menaged VPS Więc na to samo wyjdzie... chyba masz rację... właśnie zauważyłem, że instalacja tego wszystkiego nie jest taka trudna i na niemanaged VPSie kończę sobie wszystko konfigurować - właśnie się kompiluje mySQL, a Tomcat i Apache ze źródełek już działają tak czy siak, fajnie jakby w ofertach managed było gdzies napisane doświadczenie z java ) pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach