Tony 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2009 Witam, chciałbym umieścić na swojej stronie filmiki bez logo czy linka serwisu (np. YouTube). Chciałbym, aby było to w miarę proste, uploadować i umieszczać je u siebie (embed) tak, jak można te z YouTube czy podobnych serwisów. Jednak nie chcę mieć na filmiku logo serwisu ani linka do żadnego zewnętrznego serwisu. Oczywiście liczę się z kosztami takiego rozwiązania. Czy są dostępne podobne serwisy, coś jakby komercyjne konto na YouTube? Mógłby to pewnie być też hosting, ale na podobnej zasadzie jak YT, czyli uploaduję filmik i otrzymuję kod do wstawienia na stronę. Chodzi o to, aby filmiki umieszczone na stronie wyglądały na hostowane na własnej witrynie (w źródle strony nie przeszkadza mi odwołanie do zewnętrznego serwera). Mam nadzieję, że mieści się to w tematyce tego forum. Pozdrawiam Tony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2009 Koszt skryptów - zależy - pisane na zamówienie to duży wydatek - są darmowe ale bez przerabiania ich nie są zbyt dobre. Generalnie trzeba mieć też minimum vpsa lub serwer dedykowany bo oprogramowanie do konwersji nie nadaje się na hosting dzielony z uwagi na duże użycie cpu. p.s. przykładowo fragtube.pl - taki skrypt wykonywałem w wolnej chwili i czas który na to poszedł mógłbym liczyć w dziesiątkach tyś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2009 No raczej średnio na jeża, jest coś takiego http://corp.kaltura.com/ - tutaj masz ich logo i linka do serwisu w odtwarzaczu, ale filmy można oglądać tylko na Twojej stronie. Logo i link nie reklamują serwisu, a jedynie usługę. 10GB masz za darmo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach