Maślana 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2009 Witam, zamierzam kupić dedyka na kimsufi.pl XL. Będą na nim stały: portal społecznościowy lokalny (z filmami, zdjęciami itp. itd.), portal z wiadomościami lokalnymi i kilka pomniejszych stronek. Mam pytanie odnośnie skonfigurowania serwera... Czy za pierwszym razem to firma ovh konfiguruje serwer/system i potem ja to mogę zmieniać/konfigurować, czy od samego początku ja wszystko wgrywam? I jeszcze pytanie odnośnie systemu. Lepiej wybrać "Release 2" czyli jakieś zmodyfikowane GENTOO czy Debiana? Dodam, że debiana mam u siebie w domu i się uczę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2009 Ovh nic nie konfiguruje, dostajesz czysty serwer i sam nim zarządzasz. Co do systemu to wez Debiana i skonfiguruj go sobie , pod swoje potrzeby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inetive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2009 Ovh nic nie konfiguruje, dostajesz czysty serwer i sam nim zarządzasz.Co do systemu to wez Debiana i skonfiguruj go sobie , pod swoje potrzeby A ja radziłbym wziąć dystrybucję którą znasz i umiesz się posługiwać, a jeśli nie umiesz, to coś z panelem. ODRADZAM Gentoo OVH Release 2, z tą będziesz miał tylko problemy. Jeśli chcesz Gentoo to tylko w wesji podstawowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maślana 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2009 Dzięki bardzo za szybkie odpowiedzi. Wezmę więc Debiana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach