fou_ 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2009 Witam. Potrzebuję pomocy w wyborze hosta pod forum www.udiabelka.com napisane 76606 postów, tematów 5320 2226 zarejestrowanych użytkowników odwiedzono już 426176 razy Pojemność około 3-5 GB Transfer około 40-60 GB Myślę nad 1. nazwa.pl --> serwer active za 100zł. /6 miesięcy+promocja (później po 300zl/rok) 2. proshot.pl --> medium biznes za 300zł /rok Czekam na wasze opinie, lub jakieś inne hostingi na których bez problemu mogło by działać forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2009 nazwa.pl szybko Ci podziękuje (czytamy: wyrzuci) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2009 U nas takie forum można bez problemu uruchomić na serwerze Premium Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2009 Zapraszam do Nas (ionic.pl) konto medium powinno wystarczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2009 Zapraszam do Nas (ionic.pl) konto medium powinno wystarczyć Owszem, jesli bedzie wiecej transferu niz standardowo bo Autor tematu napisał 40-60 miesiecznie, a medium ma 480 rocznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2009 Owszem, jesli bedzie wiecej transferu niz standardowo bo Autor tematu napisał 40-60 miesiecznie, a medium ma 480 rocznie A czy to nie mieści się w podanych granicach (40GB miesięcznie) ? Przecież oczywistą oczywistością jest, iż traffic można dokupić ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2009 Transfer około 40-60 GB Ciekawe po co Wam tyle transferu ? O tej porze Zalogowanych na forum: 188 użytkowników :: 34 Zarejestrowanych, 9 Ukrytych i 145 Gości I zamykam się w 80GB. A Ty Na Forum jest 16 użytkowników :: 8 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i 8 Gości ( botów) chcesz 60GB ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2009 @Xorg może ma jakieś pliki do pobierania np. mapy? Właśnie też o tym myślałem, ale na to szkoda normalnego hostingu - lepiej kupić fileserver. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fou_ 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2009 Ciekawe po co Wam tyle transferu ? O tej porze I zamykam się w 80GB. A Ty chcesz 60GB ? Hmm panowie Ja mam średnio około 200 tyś wyświetleń na miesiąc a mieszczę się w limicie 10GB No cóż uroki przema @Xorg może ma jakieś pliki do pobierania np. mapy? Zobacz jeszcze NetEasy.pl Boże, bo mam taki wydzimiś? Po co mi wiedzieć, że masz 80 GB na miecha, po co mi twoje porady jak są nie na temat ? hosting pod pliki to ja mam. Zobacz sobie nazwę tematu HOST POD FORUM. Gdzie nie pójdziesz tam spamerzy się znajdą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2009 Boże, bo mam taki wydzimiś?Po co mi wiedzieć, że masz 80 GB na miecha, po co mi twoje porady jak są nie na temat ? hosting pod pliki to ja mam. Zobacz sobie nazwę tematu HOST POD FORUM. Gdzie nie pójdziesz tam spamerzy się znajdą. Trochę zwolnij każdy tu na swój sposób chce Ci doradzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fou_ 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2009 Nie wiem gdzie Ty widzisz w postach Pana xorga doradzanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matjas 2 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2009 To Ty oczekujesz pomocy, więc trochę kultury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2009 Nie wiem gdzie Ty widzisz w postach Pana xorga doradzanie. Widzę, sugeruje Ci że albo nie potrzebujesz tyle transferu ("więc po co przepłacać") albo musisz zoptymalizować serwis aby nie był tak zasobożerny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kontaktron 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2009 ja też stoję przed takim wyborem, podobne parametry forum więc podłączam się do pytania. Wstępnie rozważam takie: dhosting eHost fc firehost hitme.net iq lh netarteria proste webh hekko home linuxcom kei Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2009 ja też stoję przed takim wyborem, podobne parametry forum więc podłączam się do pytania. Wstępnie rozważam takie: Określ budżet i mniej więcej wymagania (quota, traffic, rozmiar bazy, kontakt z administratorami, dopuszczalna "awaryjność" itp.). Bo obecnie do jednego worka wrzuciłeś firmy z dwóch całkiem różnych światów, a co za tym idzie, różnych półek cenowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2009 Bierz http://webh.pl - problemy się skończyły, i wszystko ładnie chodzi btw. wymieniłeś home - skąd taki pomysł ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach