bear007 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2009 Witam, Mam internet ze zmiennym IP. Na serwerze VPS chciałbym skonfigurować lxguarda tak, aby zabezpieczyć się przeciwko włamaniom. Jednak nie mogę skorzystać z white listy bo mam właśnie zmienne IP. Jak w takiej sytuacji można skonfigurować lxguarda, żeby mieć stosunkowo dobre bezpieczeństwo? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2009 konto ssh sobie gdzieś załatwić z którego będziesz się łączyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bear007 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2009 A gdzie takie konto można założyć tanio? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2009 Jeśli tak paranoidalnie boisz się o bezpieczeństwo, to może lepiej odpalić na maszynce OpenVPN, po nim zestawić lokalny tunel i łączyć się lokalnie? Ale bądź świadomy, że wystarczy zalogować się "jakoś" do serwera matki (czy to na twoje dane do panelu, czy to się na niego włamując) i wtedy można uzyskać uprawnienia roota bez autoryzacji poprzez systemową bazę haseł/kontrolę ACL ip'ków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach