Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2009 Witam, W swoich domowych sieciach / komputerach jakich DNSów używacie i dlaczego akurat tych a nie innych? Ja od jakiegoś czasu mam OpenDNS, ale ostatnio mam czasem problemy z Voipem więc może są jeszcze jakieś lepsze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2009 Ja używam w swojej sieci właśnie OpenDNS i jestem z nich bardzo zadowolony. Szczególnie dlatego, że mam w domu blondynkę ze swoim komputerem . Z Voip nie korzystam więc w tej kwestii się nie wypowiadam Ogólnie to dla całej usługi duży plus. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2009 217.17.34.10 208.67.220.220 Czyli Atman (z domu mam do niego ping ~12 ms) oraz OpenDNS, gdy Atman nie działa, a ostatnio niestety zdarza mu się to coraz częściej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2009 wczoraj opendns miały jakąś zawiechę i dość sporo stron mi nie działało;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2009 W domowej sieci DNSy własne + nadrzędnie tpnet. A własne m.in. po to, żeby wycinać co niepotrzebne rzeczy. PS: Czy problemy z VoIPem to na pewno związane są z dns'em? Może po prostu z jakością łącza... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2009 nie znam się , ale czy voip to nie skrót od Voice over internet protocol (IP) ? czy do tego są wykorzystywane w ogóle nazwy domenowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2009 PS: Czy problemy z VoIPem to na pewno związane są z dns'em? Może po prostu z jakością łącza... Miałem problemy w dwóch różnych miastach (2 różnych dostawców). To byłby dziwny zbieg okoliczności, stąd zwalam winę na OpenDNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2009 czy do tego są wykorzystywane w ogóle nazwy domenowe? W przypadku SIPa do połączenia się serwerem sip.*.tld, ale chyba tym się kończy. Co do tematu to OpenDNS Głownie ze względu na szybką reakcję na zmianę DNS dla domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach