Dżo 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2009 Obecnie mam konto VPS XL w HostEurope, na którym stoi strona i związane z nią radio. Serwerek wyrabia mniej więcej na styk, jednak nieco większy ruch na stronie powoduje, że radio zaczyna się dusić. Przesiadka na VPS XXL niezbyt mnie urządza, bo płacąc o połowę więcej dostaję tylko nieco więcej czasu procka, a dodatkowy transfer i przestrzeń dyskowa nie są mi potrzebne. Już prędzej wykupię jakiegoś taniego VPS-a tylko na pilota do radia, ale najpierw postanowiłem poszukać pomocy tutaj. Poszukuję osoby, która ma serwer w HostEurope, na którym marnuje się trochę mocy CPU. Potrzebuję konta shell na którym postawiłbym skrypt sterujący radiem. Skrypt zarządza listą odtwarzania, w razie potrzeby przełącza na nadawanie "na żywo", koduje wynikowy strumień OGG Vorbis i wysyła go do serwera IceCast2 na moim VPS-ie. Nadawanie do słuchaczy idzie już z mojego serwera (zżera mój trasfer :-)). Wymagania dotyczące konta są następujące: zainstalowany pakiet LiquidSoap (dla Ubuntu i Debiana są gotowe paczki) możliwość postawienia sesji screen proces sterujący radiem zżera 10-15% czasu CPU na moim obecnym serwerze, zużycie pamięci nie przekracza 30 MB przestrzeń dyskowa ok. 2 GB transfer nie ma znaczenia, bo o ile pamiętam ruch pomiędzy serwerami HE nie jest płatny Odpłatność za takie konto jest do ustalenia, ale myślę, że 10 zł miesięcznie to dobry punkt wyjścia. W grę wchodzi także reklama na anime.com.pl. Osoby skłonne udostępnić mi takie konto proszę o kontakt na maila lub ewentualnie przez PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach