Tomash 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2009 Kurs dolara oraz spore obciążenie (coraz więcej sajtów i coraz popularniejszy) powodują, że powoli uciekam ze SliceHost. Jest to rewelacyjny VPS jeśli chodzi o uptime i support, ale 140zł za slice2 to trochę za gruby przelicznik cena/ficzery Szukam dedyka, najlepiej w Europie (ping time!) i o sensownej reputacji, kosztującego 100-150zł miesięcznie (najlepiej brutto). Trafiłem na stronę kimsufi.pl, znajomy ma tam dedyka z bratem i nie narzekają. Tutaj skorzystałem z wyszukiwarki i czytałem dość mieszane opinie. To jak to w końcu z tym kimsufi, warto? (byle się distro bootowało i było dostępne przez ssh - dalej już sobie poradzę ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2009 No dlaczego nie warto? Jedna z najtańszych ofert w europie, jak dużo nie wymagasz to warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2009 http://www.webhostingtalk.pl/index.php?sho...mp;#entry150887 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomash 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2009 jak dużo nie wymagasz to warto Wymagam - tj. chciałbym - takiego uptime'u, jaki miałem na Slicehoście (tj. przez rok żaden użytkownik forum nie zgłosił ani razu że miał problem z wejściem na forum) Dlatego o niezawodność, support i uptime głównie się pytam Opłaty wzrosły - cóż, trudno. Wciąż są atrakcyjni finansowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2009 z serwerem nie ma żadnego problemu .. przy odpowiedniej konfiguracji .. no i szczęsciu , ja przez prawie rok nie miałem awarii .. ale może sie zdarzyć że twój sprzet odmówi posłuszeństwa 5 razy w miesiącu i nic nie poradzisz ... trzeba mieć fart .. za tę cenę nie znajdziesz nic lepszego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dariusz Cieślak 3 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2009 Trafiłem na stronę kimsufi.pl, znajomy ma tam dedyka z bratem i nie narzekają. Tutaj skorzystałem z wyszukiwarki i czytałem dość mieszane opinie. To jak to w końcu z tym kimsufi, warto?Z tego co rozumiem ideę oferty Kimsufi:(...) Aby zaproponować najlepszą cenę bez utraty jakości, zrezygnowaliśmy z drogich dodatków (...) to rezygnują z RAID0 w domyślnej konfiguracji. Gdybym decydował się na taki serwer od razu przygotował bym automatyczny przyrostowy backup i gotową procedurę odtworzenia usługi na innym koncie. SliceHost to dobra marka w cenie której kupujesz ubezpieczenie na wypadek padu dysku (jest RAID0+). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2009 Z tego co rozumiem ideę oferty Kimsufi: to rezygnują z RAID0 w domyślnej konfiguracji. Gdybym decydował się na taki serwer od razu przygotował bym automatyczny przyrostowy backup i gotową procedurę odtworzenia usługi na innym koncie. RAID != backup... Dodatkowo RAID0 (o którym błędnie wspomniałeś) to proszenie się o kłopoty SliceHost to dobra marka w cenie której kupujesz ubezpieczenie na wypadek padu dysku (jest RAID0+). SliceHost to chumra, więc kupuje się troszkę więcej niż tylko RAID10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2009 JA polecam serwery z klasy kimsufi. Od maja posiadam tam serwer, rozne rzeczy trzymam głownie strony moje i kolegów. Strony od forum phpby przemo ktore potrafi zjesc nie jeden serwer po strony w zupelnym html i odkad kupilem serwer - maj - caly czas dziala bez problemowo. Dostępnośc do serwera 100 %. Moge z calym serwerem polecic . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dariusz Cieślak 3 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2009 Dodatkowo RAID0 (o którym błędnie wspomniałeś) to proszenie się o kłopotyZgadza się, moja pomyłka. RAID1 to miniumum. Wszystko poniżej: można przyjąć, że nawali w ciągu kilku miesięcy (zasada ograniczonego zaufania do platformy). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach