michalk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2009 Witam! Kolejne błache pytanie. Chciałem napisać sobie prosty skrypt do mierzenia zużycia cpu i RAM i teraz napotkałem spory problem. Mam zpipowaną komendę x która odpowiada za część tego skryptu zapisując zgrepowane dane z top. Wszystko fajnie tylko zapis kończy się po zakmnięciu putty. Wyczytałem, że pomoże tutaj screen. Więc wpisuje: screen -t title Przechodzę do innego okna i tutaj wpisuję moją komendę. Teraz tylko jak wrócić do wcześniejszego okna? Czy po udanym powrocie mogę exitować się i wszystko będzie dalej poprawnie chodzić? Jak mogę później zamknąć to okno, jak wykorzystać kill po ponownym wejściu na putty? To są moje pytania. Z tego co wyczytałem to mogę przejść między oknami przez screen -ls i nastepnie screen -r <nazwa>" ale chyba coś źle robie bo mnie nie chce przenieść do głównego okna. Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2009 "powrót" to ctrl+a+d (detach). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2009 screen - otwiera nowe okno (terminal?) jak już w nim jesteś to jak naciśniejsz Ctrl + A + D to wtedy przejdziesz do głównego terminala Wtedy dzięki screen -ls wyświetlisz listę otwartych okien screen -r 1234.pts-0.adfadfaf otwiera wybrany screen. A tak w ogóle, to zamiast screen bardziej opłaca ci się chyba w crontab to umieścić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2009 http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=15034 - Moze o to chodzi, udostepnie ostatania wersje jak ja znajde Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2009 A tak w ogóle, to zamiast screen bardziej opłaca ci się chyba w crontab to umieścić.Niby dlaczego? Nie masz pojęcia na jakiej zasadzie działa jego skrypt, a rzucasz głupimi poradami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2009 Z chęcią sprawdziłbym skrypt który napisałeś. Mogę liczyć na ostatnią wersję jeśli ją znajdziesz? Dzięki Blueman sporo pomogło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2009 Ogolnie o niej zapomnialem, wiem ze mam gdzies dwie wersje jedna na "ps", a druga na "sa" jak tylko je znajde to napewno udostepnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach