Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2009 Witam wszystkich, Mam dość dziwny problem z pocztą opartą o serwer EXIM. Mianowicie (jako że nie zajmuje się administracją opisze to objawowo) mam postawioną nową konfiguracje serwera, na najnowszym Debianie, najnowszym DA + EXIM. Wszystko śmiga znakomicie, jednak EXIM nie przepada za polskimi znakami, objawia się to następująco: - przy odbieraniu poczty, gdy wiadomość zawiera PL znak w temacie, serwer odbiera wiadomość w nieskończoność, wygląda to tak jak by nie informował serwera nadawczego że wiadomość została pobrana poprawnie, przez co serwer nadawczy nadaje tą wiadomość w nieskończoność, a ja bluźnie przy każdym odbieraniu poczty - przy wysyłaniu wiadomości z PL znakiem w temacie, EXIM potrafi wysyłać ją w dziesiątkach kopii do odbiorcy, przez co odbiorcy też nie są zachwyceni taką sytuacją Objawy te tyczą się jedynie wiadomości z krzaczkami w temacie, wszystkie pozostałe np. anglojęzyczne odbiera bez najmniejszego problemu, tak samo z wysyłką. Zna ktoś może jakąś radę na takowy problem ? Pozdrawiam serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2009 Miałem problem z autoresponderem. Do sekcji "userautoreply:" wrzuciłem headers_add = "Content-Type: text/plain; charset=uft-8" I działa ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Luty 28, 2009 aktualizowałeś do lenny ? Prze kompiluj z źródeł exima. ps. jak będą jakieś problemy to możesz napisać, a pomogę. Exim wyśmienicie działa wraz z DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wernii 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 Witam Mam taki sam problem z DA oraz EXIM-em jeśli w temacie są polskie znaki to niestety wiadomość jest odrzucana przez program - Klienta Pocztowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 Upgrade do lenny... zbuduj z źródełek exim'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wernii 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 patrys: problem w tym ze to jest Ubuntu :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 zmiana w sofcie, tak jak pisałem zrób z źródeł jak nie potrafisz znajdź kogoś kto potrafi ps. przejrzyj logi dokładnie jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wernii 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 Czyli jak ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2009 http://help.directadmin.com/item.php?id=125 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebol 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Miałem ten sam problem z directadminem i debianem. W moim przypadku pomogło takie rozwiązanie: Rozwiązanie to rekompilacja Exima. Najpierw - instalacja bibliotek developerskich apt-get install libdb4.6-dev libperl-dev Potem źródełka - w tym przypadku z serwera DA wget http://files.directadmin.com/services/all/exim/exim-4.69.tar.gz tar xvzf exim-4.69.tar.gz cd exim-4.69/Local wget http://www.directadmin.com/Makefile perl -pi -e 's/^EXTRALIBS/#EXTRALIBS/' Makefile Mała modyfikacja Makefile HAVE_ICONV=no Potem właściwa kompilacja cd .. make make install Na koniec skopiowanie nowo skompilowanej binarki we właściwe miejsce cp -f /usr/sbin/exim-4.69-2 /usr/sbin/exim chmod 4755 /usr/sbin/exim I restart Exima /etc/init.d/exim restart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 To temat sprzed roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebol 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 No to proponuję zamknąć temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach