Shk 51 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2009 Witam! Zamierzam zakupić domenę net.pl Będzie to moja pierwsza zakupiona domena, dlatego chciałbym jak najwięcej wiedzieć o zasadach. Jak kupić, jak zapłacić, jak korzystać itp. Dodam że mam 15 lat, a domenę chciałbym zarejestrować w cal.pl Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2009 Każdy rejestrator ma swoje zasady więc jeżeli masz na oku daną firmę to pytaj u źródła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2009 a ja mogę polecić zakup u osoby która nade mną napisała posta - szybko, bez problemów, obsługują szybkie płatności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2009 również polecam MasterNET.pl Jak kupowac domene to tylko tam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2009 a ja mogę polecić zakup u osoby która nade mną napisała posta - szybko, bez problemów, obsługują szybkie płatności. masternet.pl / ovh.pl / vbiz.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wait 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2009 Witam!Zamierzam zakupić domenę net.pl Będzie to moja pierwsza zakupiona domena, dlatego chciałbym jak najwięcej wiedzieć o zasadach. Jak kupić, jak zapłacić, jak korzystać itp. Dodam że mam 15 lat, a domenę chciałbym zarejestrować w cal.pl Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam - CZYTASZ REGULAMIN - zakładasz konto - wybierasz domenę - wybierasz formę płatności - przelewasz pieniądze - dostajesz swoją domenę - podpinasz ją pod swój serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrBAD 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2009 Ja na początku kupiłem sporo domen w domenomanii. Uczymy się na błędach . Teraz kupiłem jedną w home.pl i tu jest już znacznie lepiej, jednak kolejną domenę kupię wkrótce w MasterNET.pl bo ich oferta wydaje się bardzo interesująca i tą firmę polecam wszystkim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 28, 2009 Polecam Masternet - szybki przelew i szybki dostęp : ) rulez.. do tego panel z ciekawymi opcjami i taniutko! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eclipsewear 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2009 Home , Active , Nazwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2009 LOL :| załamujecie mnie! Shk nie pyta gdzie rejestrujecie domeny. Nie robi powszedniego spisu państwowego na ten temat. Shk pyta jak wygląda proces rejestracji domeny, a oprócz Wait nikt nie odpowiedział prawidłowo na jego dość proste pytanie. Jutro posty pójdą do kas(tr)acji !! A co do Ciebie Shk, to: Nie masz się co obawiać. Cal.pl jest dobrym rejestratorem - ja przynajmniej nie narzekam. 1. Obecnie cal.pl nie ma żadnej promocji, a więc nie ma żadnego haczyka w regulaminie. Ale dobrze, jak się z nim zaznajomisz. 2. Rejestracja domeny, itp to nic trudnego - trzeba odpowiednie pola wyklikać i tyle. 3. Płatność jest w dowolny sposób - przez przelew z konta kolegi, pocztę polską, czy systemy transferów banku (mTRANSFER, eInteligo (czy jak to się tam nazywa), itp). 4. Po zrobieniu przelewu zostaniesz poinformowany że domena jest już aktywna. 5. Logujesz się na http://www.centrumklienta.pl/ i tam w zakładce Domeny Internetowe >> Zarządzanie domenami będziesz mieć swoją domenę. 6. Po kliknięciu na nią możesz zmieniać jej podstawowe opcje administracyjne. Zmieniasz na NS swojego serwer 7. Gotowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2009 Eh Ja mam 15 lat i nie zastanawiałem się czy mi wolno czy nie Konto na allegro miałem w wieku 11-12 lat Nie pamiętam 100 % pozytywów Rejestruj gdzie chcesz Rejestratorzy różnią się zazwyczaj ceną, panelem i obsługą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2009 Mozesz zaregac, tylko teoretycznie do przeprowadzenia cesji(zmiany wlasciciela) musisz miec skonczone 18 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2009 Witam, BlueMan - dziękuję za odpowiedź! Jest najlepsza Oczywiście - przeczytam wszystkie regulaminy, informacje, ale kto może najlepiej wiedzieć o rejestrowaniu domen jak sami ich użytkownicy. Lepiej popytać, poczytać niż wpaść w jakieś bagno. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach