marczak 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2009 Witam, mam pewien problem. N aserwerze mam Ubuntu, + zainstalowalem KDE. Gdy wykonuje apt-get update && apt-get upgrade wyskakuje kominukat: Errors were encountered while processing: udev hal kdebase kde-core kde kde-amusements E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) co moze byc powodem??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 25, 2009 Może pełny dysk? apt-get clean albo http://www.google.pl/search?q=Sub-process+...lient=firefox-a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2009 miejsca mi nie brakuje. szukam szukam i nic :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Luty 25, 2009 sprawdź tak apt-get -f install back bo ten błąd wyskakuje chyba dlatego iż przerwałeś pewną kompilacje w trakcie jej tworzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2009 dalej to samo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Luty 25, 2009 nie wiem co instalowałeś wcześniej z apt ale wpisz apt-get -r install (wcześniejsza apliakcja) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2009 wiesz co, czysty system mialem, tylko dawajem: apt-get update && apt-get upgrade a potem: apt-get install xserver-xorg-core xorg apt-get install kdm apt-get install kde ( i tu sie zaczeło) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2009 rozwiazane:) Dzieki jarek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach