Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2009 Cześć, Czy ktoś używa tego systemu na serwerze produkcyjnym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2009 A dlaczego nie debian? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2009 Nie no Debiana mam, ale z ciekawości pytam jak się Ubuntu sprawuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 22, 2009 Mam ubuntu na VPS w HE, i nie narzekam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2009 Też się zajmuję jednym serwerem na Ubuntu i nie ma z nim problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2009 Potwierdzam. Sprawuje się prawidłowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2009 Potwierdzam. Sprawuje się prawidłowo. Bo jest do ogarnięcia... Tylko trzeba zrobić porządek w repozytoriach itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2009 Używałem i było ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 Odświeżę Jest jakiś argument, który zdecydowanie przemawia ZA wykorzystaniem Ubuntu Server, niż Debian NetInstall? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 (edytowany) Jest jakiś argument, który zdecydowanie przemawia ZA wykorzystaniem Ubuntu Server, niż Debian NetInstall? "Netinstall" to jakaś nowa wersja ? Ubuntu w swoich repozytoriach ma nowsze pakiety i jest ich więcej (Debian stable ma jakoś 22412 pakietów, a Ubuntu stable 29899). Edytowano Sierpień 28, 2010 przez patrys poprawione liczby na ilość pakietów zwykłych ;) (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 "Netinstall" to jakaś nowa wersja ?z tego co mi wiadomo (mam nadzieję że się nie pomyliłem) to jest to system bazowy, bez jakichkolwiek wodotrysków np. środowiska graficznego, przez co zajmuje mało miejsca. To co Ci jest (dodatkowo) potrzebne jest pobierane z internetu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 To było raczej pytanie retoryczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 Także na paru maszynkach stawiałem Ubunta Server i dobrze śmiga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 To było raczej pytanie retoryczne trudno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2010 Chodziło oczywiście o "netinst" http://cdimage.debian.org/debian-cd/5.0.5/amd64/iso-cd/debian-505-amd64-netinst.iso Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach