yakusa 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2009 Hej. Zauważyłem że moja domena 2jz-design.com kiedy zarzucam swój szablon na allegro generuje nawet 8-9k unikalnych wejśc miesięcznie (sites w webalizerze). W tym miesiącu nic nie sprzedawałem na allegro i unique spadły o połowę ale zauważyłem ze zwiększyły mi się wejścia (visits) i wicej zużytego transferu. Co jest lepsze więcej wejśc czy więcej unique w pozycjonowaniu? Dlatego też sądzę że wyświetlanie na allegro ciężkiego graficznie szablonu daje niezłe efekty w pozycjonowaniu. Zwiększa unikalne wejścia. Generuje ruch i zjada transfer. Sądzę że firmy (webdesignowe) które udostępniają "hosting" pod pliki szablonów (które same stworzyły na zamówienie) mogą miec niezłego kopa w google. Co o tym sądzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2009 Co o tym sądzicie? wazniejsze są unikalne wejscia ale nie ma to raczej znaczenia w pozycjonowaniu. Duzy unique jest skutkiem pozycjonowania i bezpośrednio nie powoduje zwiększenia pozycji. Waga szablonu do allegro nie ma zadnego znaczenia w pozycjonowaniu. Jesli by miało znaczenie to pojawiły by się szablony ważące np 20 MB Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach