Dariusz Cieślak 3 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2009 Mam nadzieję, że dla kogoś okaże się przydatny: CmsWiki. CmsWiki jest połączeniem edytora WYSIWYG (na razie jest wparcie dla NicEdit i FCKEditor) i idei dynamicznego tworzenia stron zaczerpniętej z WikiWikiWeb. Autoryzację dostępu do stron edycji pozostawiłem standardowym mechanizmom (.htaccess). Edycja opiera się na HTML (więc bez problemu można wkleić multimedialne klipy np. z YouTube na stronie). System jest prosty, więc dość szybki. Pomiary pokazują wydajność 600 req./sekundę na VPS-ie 400 Mhz. W porównaniu do niektórych systemów zarządzania treścią dla których zmierzyłem 4 req./sekundę jest to dobry wynik. Pozwala obsłużyć znaczne skoki ruchu na stronie. Konfliktowe zmiany wprowadzone naraz przez kilka osób są obsługiwane poprzez mechanizm merge (podobnie jak w CVS/SVN). Nie ma więc niebezpieczeństwa, że przy edycji jednej strony przez kilka osób zmiany zostaną nadpisane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach