vip 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2009 Witam, Mam zarejestrowane 2 domeny w nazwa.pl i zakładając, że je sprzedam - mam pytanie odnośnie cesji. Czy wystarczy dokonać cesji z z poziomu panelu - jest tam przycisk "cesja.. zmiana abonenta .." czy też muszę wystosować pismo o podanie kodów authinfo? a jeśli tak to czy dostane je bez problemu?za darmo? wiem, że jest zapis mówiący, że kod ten musi zostać podany na prośbę klienta za darmo - no chyba, że w regulaminie promocji było napisane inaczej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2009 w regulaminie promocji było napisane inaczej Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Kod authinfo jest wydawany bezpłatnie, jeżeli domenę masz dłużej niż 1 rok w nazwa.pl Jeżeli kupiłeś ją za 1 zł (lub inna promocja) musisz ją opłacić na kolejny rok (122 zł brutto) a dopiero później zostanie CI wydany kod authinfo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vip 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2009 ja tylko brałem taką opcję pod uwagę - nie mówiłem, że taki zapis tam był, bo tego nie wiem:) to w ogóle opłaca się sprzedawać taką domenę? skoro koszt transferu itd wyniesie już przynajmniej 122brutto a opcja cesji w panelu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2009 Cesja to tylko zmiana właściciela domeny. O ile pamiętam (już od dawna nie korzystam z usług nazwy) to możesz dokonać cesji. Podpisujesz dokumenty, wysyłasz do nowego abonenta domeny, a on odsyła do NetArtu. Domena zmienia właściciela ale nadal jest u Ciebie w Panelu, ty musisz ją opłacać itp. Chyba że nowy abonent domeny ma konto w nazwie, wiec możesz przepiać domenę do niego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vip 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2009 rozumiem. w skrócie - zmienić operatora:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach