pziemczyk 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 Witam, zakupiłem serwer w firmie Livenet.pl, otrzymałem oczywiście adresy IP Fail over ale nie mam pojęcia jak się ustawia je akurat w Windowsie 2008 Standard x64, w wersji 2003 nie miałem problemów a w tej wersji jest nowy interfejs sieciowy i mam już kłopoty z tym. Czy ktoś wie jak to zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 Normalnie w zaawansowanych właściwościach połączenia TCP-IPv4 ustawiasz dodatkowe adresy IP i tyle. Centrum sieci i udostępniania > Zarządzaj połączeniami sieciowymi > wybierasz kartę sieciową > prawoklik i Właściwości > Protokół internetowy w wersji 4(TCP/IPv4) > Właściwości > Zaawansowane Tam masz grupę Adresy IP a w niej przycisk Dodaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pziemczyk 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 Dodałem, restart poszedł a mimo to nie widać IP w sieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 Dodałem, restart poszedł a mimo to nie widać IP w sieci IP-failover jest z tej samej klasy C, co główne? Bo jeśli nie, to pozostanie ci dodanie przez kreatora dodawania nowego sprzętu interfejsu MS Loopback Adapter i jego odpowiednia konfiguracja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pziemczyk 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 tak z tej samej czyli Główne IP: 91.204.162.110 IP Fail Over: 91.204.162.111-114 Nie rozumiem czemu nie działa :/ //edit zamieszczam screen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 A maskę podsieci jaką masz wpisaną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pziemczyk 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 255.255.252.0, taką podał mi Pan z E-BOK livenetu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 //edit zamieszczam screenJesteś pewien, że masz wpisaną odpowiednią maskę? Bo jeżeli tak, to znaczy, że w LiveNecie jest gorzej niż myślałem W każdym razie wygląda na to, że wszystko już działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pziemczyk 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 Lokalnie mogę, gorzej z wyjściem na świat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 Lokalnie mogę, gorzej z wyjściem na świat Niby jak to sprawdzasz? Bo ja nie mam problemów z połączeniem się z tymi adresami.Swoją drogą skonfiguruj firewall'a, bo masz system pootwierany na wszystkie strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pziemczyk 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 Lokalnie czyli z serwera A jeżeli chodzi o to co napisałeś mi, napisz mi na priv co jest pootwierane to się pozamyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 Lokalnie czyli z serwera Chodzi mi o wyjście w świat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach