Miky 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2009 Czy próbował już ktoś przenieść maile / konta pocztowe z serwera Home.pl na jakiś inny, np. z cPanelem lub Direct Adminem? Mam kilkadziesiąt kont na serwerze w Home i utworzenie kont na nowym serwerze to w sumie mały problem, ale jak przenieść wszystkie wiadomości? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 Nie jestem pewien, ale home.pl pocztę "trzyma" chyba poza jailem dedykowanym dla konta klienta i nie wiem czy masz do niej dostęp np. poprzez FTP. Nawet jeśli nie masz to piszesz maila do supportu z prośbą o spakowanie wszystkich kont wraz z korespondencją i później odtwarzasz do na nowym hostingu. Jeśli masz dostęp przez FTP to pobierasz i następnie kopiujesz do nowego usługodawcy lub ewentualnie prosisz go o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miky 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 No właśnie nie ma dostępu przez FTP do maili. Znalazłem ewentualnie jeszcze skrypty typu pop3-to-imap, ale faktycznie gdyby home udostępnił te maile to byłoby lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 Pobierz sobie na @gmail.com i po sprawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 Home raczej tego ci nie udostępni, nie masz co liczyć (skoro oni nawet IMAPa nie chcą dać...) Najprościej ci będzie zassać to wszystko przez np. Outlooka/pop3, po czym na docelowy serwer władować przy pomocy IMAPu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Logout.pl 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2009 fetchmail - pobierasz z home wrzucasz do siebie, możesz go dodac do cronta i pobierać co 5 minut pozdr. Tom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach