Sizar 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 Chcę zamówić VPS-a lub dedyka w exportalu. Serwis, który na nim stanie będzie generował (nie na samym początku, ale z czasem) ok. 100 000 userów / miesiąc i ok. 1mln. odsłon. PHP+mysql+mało ważące zdjęcia, bez zbędnych fajerwerków, streamingów, filmów itp. Co wybrać? I czy ten wybór pozwoli przetrwać ewentualne 10 000 userów w ciągu dnia, by nie zdarzył się wykop effect (przezorny zawsze zabezpieczony) )? Ostatnie pytanie - DA i cP. Wcześniej używałem cP ale na zwykłym hostingu, więc nie orientuję się w pełnej jego funkcjonalności i wyższości/niższości nad DA. Konfiguracje serwerów: VPS to: Intel Core 2 Quad Q 9300 - niestety na stronie nie ma podanego przydziału procesora na VPS-a Gwarantowany RAM: 1 GB Burst: 2 GB Dysk: 40 GB Transfer 1 TB/miesiąc 2 adresy IP Cena: 89 zł Dedyk to: intel C2D E4500 2.2GHz RAM: 2 GB Dysk:250 GB Transfer: 1 TB Cena: 269zł Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2009 Na starcie w ogóle bym sobie nie zawracał głowy, przecież piszesz że liczba odwiedzin jest przyszłością i teoretyzujesz. Ad1 Weź DA. Ad2 Weź VPS-a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sizar 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2009 Na starcie w ogóle bym sobie nie zawracał głowy, przecież piszesz że liczba odwiedzin jest przyszłością i teoretyzujesz. Ad1 Weź DA. Ad2 Weź VPS-a. OK, dzięki. Po prostu chciałbym uniknąć sytuacji, w której po kampanii reklamowej użytkownicy wchodziliby na przeciążony i nieodpowiadający serwer. Niestety z VPS-ami i dedykami jako serwerami www, nie miałem wcześniej do czynienia i nie wiem jakie obciążenia są w stanie wytrzymać. Może nawet wymagania o których pisałem spełnia zwykły hosting, a ja się na wojnę z muchą wybieram z całym arsenałem środków owadobójczych, zamiast po prostu kupić gazetę. Wiem, że wydajność zależy też od samego oprogramowania (apache,nginx), ale chciałem spytać tylko o stronę sprzętową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach