Gość patrys Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 A co sądzicie o openSuSE 11 jako system serwerowy ? tandeta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 tandeta. yhm i ten yast ... afe! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matjas 2 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 yhm i ten yast ... afe! Bo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 Bo? Bo wszelkie graficzne wizardy sux Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 bo nie lubie jak wizard robi cos o czym nie mam pojecia suse jest taki odpowiednikiem sbsa win2k3 wszystko ok ale... nie masz pojecia co taki kreator dokładnie robi.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 desktop: byl debian , z ciekawosci postawilem ubuntu i zostaloserwer: debian Tak samo mam od dzisiaj KDE4 mnie po prostu jakoś zawiodło :? Postanowiłem sprawdzić Ubuntu 8.04 z Gnome i szczerze powiedziawszy rewelacja! Prostota, ładne efekty - bez przesady no i system w - tak jak już ktoś dodał - 1h gotowy do pracy Szkoda tylko że są problemy z kodekami do filmów :/ W Debianie w32docecs i było pięknie - tutaj te Gdtreamer - i jest jakaś masakra... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matjas 2 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 Bo wszelkie graficzne wizardy sux Równie dobrze możesz odpalić w konsoli, ten graficzny to yast2, w konsoli to yast, w dodatku możesz używać yasta jak apt-geta z debiana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 Tak samo mam od dzisiaj KDE4 mnie po prostu jakoś zawiodło :? Postanowiłem sprawdzić Ubuntu 8.04 z Gnome i szczerze powiedziawszy rewelacja! Prostota, ładne efekty - bez przesady no i system w - tak jak już ktoś dodał - 1h gotowy do pracy Szkoda tylko że są problemy z kodekami do filmów :/ W Debianie w32docecs i było pięknie - tutaj te Gdtreamer - i jest jakaś masakra... To zrób sobie w32codecs ... co za problem? Dodaj sobie repozytorium "mediubuntu" 1) wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list 2) apt-get update && apt-get install medibuntu-keyring && apt-get update 3) apt-get install w32codecs libdvdcss2 Ludzie - ze wszystkim macie problemy ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 Ja polecam to howto: http://howtoforge.org/the-perfect-desktop-...lts-hardy-heron Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2009 serwery centos i debian desktop windows xp Lubię czasem ze znajomymi zagrać w jakąś gierkę - inaczej by jakiś linux był bo na co komu windows jak nie odpala gier. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 Ja polecam to howto: http://howtoforge.org/the-perfect-desktop-...lts-hardy-heron A po co się uczyć jak klikać myszką ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 serwery centos i debiandesktop windows xp Lubię czasem ze znajomymi zagrać w jakąś gierkę - inaczej by jakiś linux był bo na co komu windows jak nie odpala gier. Wiesz jak ja rozwiązałem mój problem? Starsze gierki odpalam na wine, w przypadku nowszych (dla mojego laptopa nowszych ). Wkładam sobie dysk usb, i bootuje mi się windows. Co prawda nie była łatwa jego instalacja na dysku usb ale jest to jak najbardziej wykonalne. Pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 Co prawda nie była łatwa jego instalacja na dysku usb ale jest to jak najbardziej wykonalne. Pozdr Zrobie OT - co w niej było trudne ? Dysk usb powinien być widziany normalnie przez instalator windows, chyba że masz na myśli prędkość zapisu USB :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 Zrobie OT - co w niej było trudne ? Dysk usb powinien być widziany normalnie przez instalator windows, chyba że masz na myśli prędkość zapisu USB :-)) Domyślnie instalator resetuje kontroler USB przy instalacji, więc odcina na chwilę dysk i się wiesza wszystko. A resetuje po to, żeby zmusić wszystkie urządzenia do ponownej enumeracji, żeby je w łatwy sposób mógł znaleźć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moaha 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 Ja mam na desktopie do użytku głównego windows a czysto z ciekawości mam też ubuntu i czasami tam kminie go... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2009 W sumie w samej instalacji nic, jedynie modyfikacja plików instalatora może być trudna dla newbie, no ale jest przecież how to . No i oczywiście znając microsoft to pewnie po modyfikacji plików tracimy licencje xD gz http://www.microsoft.com/whdc/archive/usbfaq.mspx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
locash 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2009 ja jade na mandriva 2008 extreme. nie mam w ogole windy. szukalem czegos co ma 'all in one' czyli jak najwiekszego pakietu sie da. choc mysle nad zmiana, bo mi madriva szwankuje i przycina mimo iz mam dobrego lapka i wszystkie debilne 3d efekty itd wylaczone.... sa jeszcze jakies dystrybucje za zasadzie wszystko w jednym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2009 sa jeszcze jakies dystrybucje za zasadzie wszystko w jednym? Sabayon, PCLinuxOS, OpenSUSE, Fedora, no i chuba najbardziej znane Ubuntu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emk 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2009 Osobiście używam Arch linux. Jak dla mnie idealny, nie bawię się w kompilację jak w gentoo a i mam dokładnie kontrolę nad wszystkim. A jak mi się nudzi można także skompilować pakiety (PKGBUILDy). Co do środowiska graficznego nie lubię takich potworków jak KDE czy Gnome. Chwilowo jako WM mam openbox, ale powoli przechodzę na awesome (taki fajny tiling WM, użycie myszki spada o 90% [szczególnie w połączeniu z wtyczką vimerator do firefoksa]). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach