Kawior 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2005 Ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczem serwera dedykowanego z systemem FreeBSD oraz panelem DA. Jedenak od dluzszego czasu mecze sie z konfiguracja jakze nieszczesnych dla mnie dnsow. Nie mam juz sily... ani pomyslow. Czy ktos bylby w stanie mi pomoc? Dla kogos znajacego sie na rzeczy to zapewne 5min fatygi w DA... Zaznaczam od razu iz nie jestem zadnym resselerem a serwer jest jedynie na wlasny uzytek i nie mam praktycznie zadnego doswiadczenia w zarzadzaniu nim. Ehh... Bardzo prosze o pomoc, moje gg: 1503174 ... plz Wysłany Pon Lip 25, 2005 12:52 am: Moze chociaz ktos poratuje i powie w jaki sposob: 1) W zakladce Resseler -> Nameservers utworzyc ns1 i ns2 jesli nie mam widocznej zadnej zadnej domeny. 2) Czy wogole w ten sposob moge je utworzyc czy powinienem to zrobic z poziomu admina a nie resselra. Jednak w Admin nie ma takiej opcji jak nameservers 3) Gdzie mam utworzyc domene glowna? Czy musze utworzyc nowe konto reselskie aby to zrobic czy moge rowniez to zrobic z poziomu admina? 4) Czy da sie wogole zarzadzac w DA NS bez udzialu zakladki resser w koncu tam jest tylko taka opcja. Poradnik online jest malo dla mnie zrozumialy. Z gory dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach