moher 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 witam, chcialbym aby przy tworzeniu nowego uzytkownika w directadmin (zakladajac ze domena serwera to; moherowy.pl a nazwa uzytkownika xyz) aby tworzyla sie sama subdomena; xyz.moherowy.pl i byla dla uzytkownika xyz jak takie cos wykonac ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 W polu adresu wpisać xyz.moherowy.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moher 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 wpisuje i to nic nie daje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 Na serwerze masz do konta admin podpiętą domenę moherowy.pl i poprawnie na ten serwer wydelegowaną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moher 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 tak, podpieta pod konto z ktorego tworze, i gdy inne domeny kieruje na ns1.moherowy.pl i ns2.moherowy.pl to dzialaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 C:\Documents and Settings\Konrad>nslookupSerwer domyślny: serwer.fiercio.local Address: 10.20.30.1 > set type=ANY > moherowy.pl Serwer: serwer.fiercio.local Address: 10.20.30.1 *** serwer.fiercio.local nie moľe znale«┼ moherowy.pl: Non-existent domain. > Podaj poprawną nazwę domeny, to pomyślimy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moher 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 hostpay.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 EDIT/ Upewnij się, czy nie masz gdzieś włączonego wildcard-dns dla tej domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moher 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 no nie dziala, utworzylem uzytkownika mass z domena mass.hostpay.pl wywalilem index directadmin i wgralem swoj testowy, no i nie dziala... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 mam taki sam problem i niewiem jak go rozwiązać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 u siebie robię dokładnie tak jak napisał to Fiercio i jak odczekam parę godzin to wszystko działa. Pewnie po DNSach się musi rozejść informacja o nowej subdomenie;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 tzn. jak robisz ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 zakładam mu konto, a w adresie wpisuje subdomena.mojadomena.pl . czekam na propagację ( od paru minut ( opendns) do 48h) i subdomena jest już aktywna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 no więc tak nie działa edit: a jednak działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiek 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2009 a jednak nie działa tzn. jest tak: na początku działa a po jakimś czasie przestaje pingi nie idą na dane subdomeny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baalzahmon 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Może wznowię temat. Też mam problem. Mam domenę przyklad.pl podpiętą do DA i chcę zakładać konta znajomym, i dawać im subdomena.przykład.pl. Oczytałem się tych tematów na forum i nadal nie wiem jak to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Może wznowię temat. Też mam problem. Mam domenę przyklad.pl podpiętą do DA i chcę zakładać konta znajomym, i dawać im subdomena.przykład.pl. Oczytałem się tych tematów na forum i nadal nie wiem jak to zrobić. Po prostu - w formularzu tworzenia nowego konta jako domenę wpisać np. znajomy.przyklad.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baalzahmon 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Niestety nie działa Założyłem sobie konto resellera z domeną przykład.pl i podczas tworzenia user-a dodaję w polu domena nazwa.przykład.pl, ale ta sub-domena nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Niestety nie działa Założyłem sobie konto resellera z domeną przykład.pl i podczas tworzenia user-a dodaję w polu domena nazwa.przykład.pl, ale ta sub-domena nie działa. Jeżeli najpierw próbowałeś w przeglądarce wpisać nazwa.przykład.pl a potem dodałeś dopiero to konto to Ci się w cache na komputerze dns zapisał, że nie ma takiej domeny albo coś podobnego. Podaj rzeczywiste nazwy domeny i subdomeny wtedy są o wiele większe szanse na pomoc, bo tak można gdybać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Czy autor wątku czeka chociaż kilka albo kilkanaście minut na wprowadzenie zmian przez serwer, czy jest to na zasadzie "dodałem, wchodzę i nic"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Czy autor wątku czeka chociaż kilka albo kilkanaście minut na wprowadzenie zmian przez serwer, czy jest to na zasadzie "dodałem, wchodzę i nic"? Rozwiązaliśmy z autorem problem na GG, którym faktycznie był cache DNS-ów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach