joka_debian 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 Witam Mam postawiony Apache 2.2.9 + PHP 5.2.6-1 + mysql 5 Wszystko stoi na Debianie (lenny) Problem w tym, że php nie widzi mysql tzn. w phpinfo() nie ma mysql oraz mysqli. Przyczyna pewno leży po stronie konfiguracji, ale nie mogę się do niczego dokopać. Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 apt-get install php5-mysql ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joka_debian 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 apt-get install php5-mysql ? zainstalowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 odchaszowane w php laczenei z MYSQL ? , zadne firwel itp nie dziala :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joka_debian 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 odchaszowane w php laczenei z MYSQL ? , zadne firwel itp nie dziala :> gdzie tego szukać ? żaden ogniomurek nie jest włączony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 W php.ini @verde - co ma firewall do braku obecności mysql i mysqli w phpinfo() ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joka_debian 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 Było/jest włączone.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2009 apt-get install mysql-server ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2009 W /php.ini , odnajdz linijke ;extension=mysql.so i zdejmij ; . Następnie zrestartuj Apache. Powinno dzialac. Na pewnosci mozesz dac : apt-get install apache2 php5 php-pear mysql-server-5.0 php5-mysql Taki przykład . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joka_debian 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2009 W /php.ini , odnajdz linijke ;extension=mysql.so i zdejmij ; . Następnie zrestartuj Apache. Powinno dzialac. Na pewnosci mozesz dac : Taki przykład . Problemem były pozostałości po odinstalowanym panelu administracyjnym. Wyczyściłem wszystko, dopiero po tej czynności reinstall apache i php. Dzięki Wszystkim za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach