ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2009 NO więc tak mam 1 paczke z plikami w tar.gz na serwerze na którym ją zrobiłem rozpakowuje sie ładnie przesyłam via FTP ten pliczek na 2 maszyne i sprawdzam md5sum. Zgadzają się sumy ale jednak na maszynie na której chce rozpakować sypie błędami gzip: stdin: invalid compressed data--format violatedtar: Nieoczekiwany EOF w archiwum tar: Nieoczekiwany EOF w archiwum tar: Błąd nie do naprawienia: koniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Si9an 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2009 A jesteś pewien że rozpakowałeś archiwum poleceniem: tar xvf nazwa_archiwum.tar.gz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2009 raczej .... :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2009 A jesteś pewien że rozpakowałeś archiwum poleceniem: tar zxvf nazwa_archiwum.tar.gz ?To jest gzip! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2009 korzystam z tar -zxvf plik .tar.gz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2009 tar zxvf nazwa-pliku.tar.gz moze tar sie zepsuł ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2009 inne pliki tar gz bezproblemowo rozpakowuje ... w większości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 korzystam z tar -zxvf plik .tar.gzA masz miejsce na dysku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 jakieś 130 GB wolnego ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Pokaż wyniki z obu maszyn: $ md5 plik.tar.gz $ gunzip plik.tar.gz && md5 plik.tar $ tar xf plik.tar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach