Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Cześć, Nie potrafię sobie sam poradzić, przeczytałem paręnaście poradników i wyjaśnień ale coś mi nie działa... Tak to wygląda u mnie: Chciałem skonfigurować obecną pocztę Gmail tak, aby pobierać z ww. konta pocztę. Jednak jak chcę dodać nowe konto to wyskakuje mi przekroczenie czasu. Normalnie w systemie tez nie mogę skonfigurować tego konta... Logowanie pod adresem http://mail.google.com/a/antivir-polska.info działa idealnie. Co zrobiłem źle? Pzdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Tak może, OT ale http://ittechblog.pl/2009/01/28/koniec-dar...go-google-apps/ -wpis będzie widoczny jutro po 8 rano (tak dla podniesienia napięcia ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Tak może, OT ale http://ittechblog.pl/2009/01/28/koniec-dar...go-google-apps/ -wpis będzie widoczny jutro po 8 rano (tak dla podniesienia napięcia ). Chcesz pewnie napisać o ograniczeniu go 50 użytkowników na osobę / firmę, prawda? Jeśli tak - to mnie to nie robi różnicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Dodaj "na razie" do 50 Ale tak, głównie o tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Dodaj "na razie" do 50 Ale tak, głównie o tym Tego wiedzieć nie możesz. Masz dostęp do jakiś niejawnych informacji które mogą potwierdzić Twoje przypuszczenia? Mniejsza o to. Na prawdę nikt nie wie jak to ustawić? Czy po prostu 'olewanie' moje pytania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Tego wiedzieć nie możesz. Masz dostęp do jakiś niejawnych informacji które mogą potwierdzić Twoje przypuszczenia? Drogą dedukcji. Chronologicznie: 1. Był Limit 1k. 2. Zmniejszyli. 3. Zmniejszyli. 4. ... Jak myślisz co będzie w punkcie 4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Wracając do tematu - uaktywniłeś na swoich kontach w domenie opcję pozwalającą na dostęp pop3/imap? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 1. Stan: POP włączony dla całej poczty otrzymanej od dnia 25.01 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 A to tego nie zmieniał użytkownik per poszczególne konto? No i czy podajesz do tego dobre dane autoryzacyjne? Powinno być nazwa serera: pop.gmail.com user: pelny@adres.email.pl port: 995 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 A nie adres serwera mail.antivir-polska.info albo bez mail. ? Chyba po to te adresy MX dodawane, czy nie? --- na tym się nie znam jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Nie. MX to mail exchanger, czyli serwer wymieniający pocztę z innymi serwerami. Z resztą... masz to chyba wyraźnie opisane w gmailowym helpie, jak powinny parametry połączenia wyglądać. Aha: masz jeszcze źle skonfigurowany rekord SPF/TXT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 antivir-polska.info descriptive text "v=spf1 include:aspmx.googlemail.com ~all" Tak powinien wyglądać, prawda? Czy raczej tak: "v=spf1 a mx ptr include:antivir-polska.info ~all" O.K. Twoja rada pomogła - źle po prostu pomyślałem sobie... Dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 "v=spf1 include:aspmx.googlemail.com ~all" Tak i tylko tak, bez tej całej reszty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2009 Dziękuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach