misioN 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Teraz to i tak nie warto testować, bo webh ma jakieś problemy z łączem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aegnor 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 http://amm.pl Oferuję Serwery VPS lecz niemozna stawiac tam Serwerów Gier, jest to zabronione z góry w regulaminie a serwery sa podpiete do Crowleya i niema zadnych problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Sprawdz sobie jeszcze to: http://www.logout.pl/?show=serwery_dla_graczy Jest jakiś okres testowy (chyba 48h, ale jak dogadasz się z administratorem to idzie dostać nawet i 7 dni ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek17 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 na serwerze mam ping 13-25 aż się zdziwiłem że taki mały, posiadam neostrade 1mb a na serwerze loss skacze 0-3 a choke jest stały 0 i ogólnie to wszystko się przycina i strasznie wolno chodzi... U mnie to samo, mowa o serwerze działającym pod: 91.205.75.49:27015. Może mi ktoś powiedzieć czy sprawa ma się identycznie w przypadku każdego serwera tam postawionego czy po prostu akurat ten serwer jest źle skonfigurowany i wszystko się tak przycina? Chciałbym skorzystać z usług webh.pl, ale ten test serwer mnie nie przekonuje.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Ja jakiś czas temu odpaliłem sobie serwer na test, i chodziło dobrze, wystarczyło ustawić odpowiednie rejty oraz ticrate. Dzisiaj nie warto testować tych serwerów, bo webh ma problemy z łączem Wszystko zależy od pakietu vps'a oraz konfiguracji, ja swój serwer testowałem na medium. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aegnor 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Ja serwer postawiłem na VPS premium czyli ten lepszy od Medium. Niewiecie kiedy zakonczą sie problemy webh z łączem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Na moje to chyba już jest ok, ale pewnosci to nie mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Był temat na tym forum. Mieli ddosa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek17 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Miło byłoby ujrzeć wypowiedź przedstawiciela webf.pl w tym temacie, może jakiś serwer testowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Webf.pl ? Trudno mi jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie co jest nie tak, wiem że wielu użytkowników wykorzystuje serwer VPS do stawiania hosta jakiejś gry i nikt się nie skarży. Jeżeli chodzi o test to warto samemu sprawdzić jak pod własnym konfigiem będzie zachowywał się serwer. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Webh.pl Dokładnie wszystko zelży od konfiguracji przez użytkownika samego serwera gry. U nas również klienci na HitMe.net.pl utrzymują przeróżne serwery gier i prawda jest taka, każdy ma inne poglądy i oczekiwania. aegnor - wracając do tego że serwer gry Ci się wyłączał. Nie koniecznie to mogło być od VPS czy też od Twojej konfiguracji os. Lecz np od tego czy odpowiednie uprawnienia nadałeś plikom serwera gry, -debug serwerów gier nie wszytko pokazuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek17 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 Przepraszam, chodziło oczywiście o webh.pl Mógłby ktoś IP serwera testowego podać - tak aby zobaczyć ping itd.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 Wystarczy pingnąć Webh.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek17 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2009 Konto zamówione ;-) Potestuję i na pewno wystawię opinię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aegnor 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 Przeczytaj jeszcze raz temat i mozesz tu sie nie udzielac i nie nabijac glupich postów... Po pierwsze to serwer stał w miejscu, nic niemozna było zrobic u Webh wiec mam płacic za nic? Zastanów sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aegnor 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 za 40 zł? chyba sie pomyliles;) Mam pytanie co do HitMe... Panie Marku... Czy mogłby Pan przygotowac indywidualna oferte vps : OPENVZ do 60 PLN potem oczywiscie wiecej narazie tylko na start:) I jaki jest cennik o dodatkowy traffic? unix storm - to VPS sa na laczu niemieckim:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 unixstorm nie tylko korzysta z łącz niemieckich. kolokuje także serwery w Polsce. radzę spytać Michała Gottlieba nim z cała pewnością stwierdzisz że w Niemczech faktycznie stoją VPSy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aegnor 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 Serwery Gier - Atman Warszawa VPS - Frankfurt Niemcy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 Po pierwsze to serwer stał w miejscu, nic niemozna było zrobic u Webh wiec mam płacic za nic? Jak to stał? Udało się Panu zalogować na ssh? Jak tak to usługa działała zapewne dobrze (bo żadnego zgloszenia na temat awarii nie było), za to były pewnie problemy z jakąś aplikacją za co my nie odpowiadamy Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2009 Czytam czytam i nie mogę... 91.205.75.51:27015 & 91.205.75.51:27016 Gdzie ten loss, choke, skaczące pingi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2009 Serwery Gier - Atman WarszawaVPS - Frankfurt Niemcy:) Istnieje możliwość wynajęcia u nas serwera VPS, dedykowanego lub kolokacji własnej maszyny w DC ATMAN, ale niestety... na pewno nie w podanej wcześniej kwocie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek17 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2009 Korzysta ktoś z VPSa Premium webh.pl jako serwera counter-strike? Mógłby ktoś podać optymalne rate? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2009 Chciałbym przypomnieć, iż w ofercie standardowej webh zezwala na serwery gier po zgłoszeniu tego faktu webh. Wiąże się to z zdjęciem limitów udp oraz utratą 50% transferu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek17 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2009 Ok, zatem zgłoszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach