is_wm 287 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 Witajcie. Dziś spotkałem się z dość dziwnym problemem. Otóż przestał działać (a więc wcześniej działał) backup via rsync, wykonywany komendą: rsync --password-file /root/rsyncpassfile -avz --delete rsync://backup@adres_ip:port/backup >> $LOGFILE Co ciekawe, w LOGFILE jest wszystko ok, tzn. zapisuje się lista plików skopiowanych, a na koniec komunikat o sukcesie i ilości transferowanych danych. Problem w tym, że tych danych na dysku nie ma Po prostu są stare, a nowych brak - mimo że w logu są. Z dyskiem (USB) jest raczej wszystko ok (nie ma trybu "read only", sprawdziłem przez ręczne tworzenie plików). Jakieś pomysły? //dopisane o 14:43. Połączyłem posty. Przemysław Problem leży najpewniej w serwerze, na którym chodzi daemon i z którego pobierane są dane, bo na inny serwer też nie idzie. Spróbowałem zrsyncować tylko część danych, ale także - tworzony jest tylko plik z logami i to wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach