chmuri 89 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 Chciałbym się dowiedzieć 2 rzeczy na temat tego framewroka Czy ktoś mógłby mi zademonstrować swoją prace na tym projekcie oraz chciałbym poznać opinie ludzi którzy się z nim spotkali Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 http://forum.kohanaphp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 Powiem szczerze, że ten fm jest zaje**sty! W wolnym czasie robię nową wersję swojej strony i muszę powiedzieć, że fm jest bardzo elastyczny i szybko się go 'uczy'. Więcej na ww. forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 Też właśnie przesiadam się na ten framework z CakePHP, wydaje mi się że ma przed sobą dużą przyszłość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 Nie ma porównania z innymi frameworkami PHP, ale w porównaniu do RubyOnRails Kohana wygląda lepiej ) Zacząłem się jej uczyć, ale jeszcze żadnej przykładowej stronki w niej nie napisałem. Mam problem z odpowiednim ułożeniem kodu w stosunku do części statycznych i dynamicznych szablonu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 Już Codeigniter był bardzo dobry. Teraz nie może być gorzej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 Ja gryzę ale tylko czasami spodek20 i setki innych stron jest "na kohanie" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mescam 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 A ja się tutaj dorzucę. Kohana jest kochana i rządzi! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 a w porównaniu do CakePhP? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 a do symfony jak się on ma? jutro zajrzę co potrafi edit : w sumie to odpowiedz http://forum.kohanaphp.pl/index.php/topic,95.0.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 CakePHP to druga liga... nie ma o czym rozmawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 Czyli w tym frameworku można pisać aplikacje webowe:) Zwykły hosting wystarczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 Czyli w tym frameworku można pisać aplikacje webowe:) Zwykły hosting wystarczy? A co byś innego chciał robić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 Czyli w tym frameworku można pisać aplikacje webowe:) Zwykły hosting wystarczy? To może tak: znasz w ogóle php? Bo to pytanie było dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 No jeden Malas sprawiedliwy się skapnął.Skrypty są wykonywane po stronie serwera. Strony w pełni dynamiczne można tworzyć. Ale koderem niestety nie jestem dlatego się pytam jakie ma możlwiości Kohana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 Ja mam jakieś zaburzenia czy rzeczywiście on nie wie o czym pisze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 malu: po Twojej stronie skrypty wykonują się poprawnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 No jeden Malas sprawiedliwy się skapnął .Skrypty są wykonywane po stronie serwera. Strony w pełni dynamiczne można tworzyć. Ale koderem niestety nie jestem dlatego się pytam jakie ma możlwiości Kohana No ja też nie ogarniam PHP(tylko html,css) Ale to oczywiste, że aby coś z tą kohaną ćwiczyć to php trzeba znać. Czy się mylę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2009 No ja też nie ogarniam PHP(tylko html,css) Ale to oczywiste, że aby coś z tą kohaną ćwiczyć to php trzeba znać. Czy się mylę? Zgadzam się w 100% ale chciałem się tylko zapytać w śród ludzi co w tym siedzą.A Mr. Malu powiem szanownemu userowi że wiem co pisze tylko chciałem się po prostu dowiedzieć kilku informacji na temat Kohany i ślicznie dziękuje za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2009 Dla prostych stronek gdzie na szybko trzeba coś postawić Kohana się nadaje. Ale dla większego projektu za Zend Framework już bym nie zamienił. Jest zdecydowanie lepiej przemyślany, mam pewność że po wydaniu PHP5.3 będzie działał (bo pracują) i jakoś do K nie mam zaufania pod względem bezpieczeństwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2009 Ja ogólnie nie miałem okazji dużo pracować przy Zendzie. Ale z moich takich drobnych przymiarek wynika, a raczej wydaje mi się on napchany ... taki zlepek klas i tyle Kohana jest prosta i ta prostota to coś świetnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2009 Jak wygląda wydajność ORM w Kohanie w porównaniu do np Doctrine lub Propela? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach