PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 Witam, czy jest możliwość obsługi pulpitu zdalnego z klienta windows xp na VPS`a centOS ? Niestety nie mogę korzystać z putty ponieważ gdy chcę wpisać hasło to nic się nie wpisuje. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 wpisz hasło normalnie i enter ( nigdy nie widać że coś się wpisuje przy hasłach xD ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Techmak 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 A z jakiego hostingu korzystasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 dzięki, pomogło ale nadal nie wiem jak odpalić desktop LINUXPL.COM/SERVERADMIN.PL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tenior 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 Musisz skorzystać z klienta nx nomachine, przy czym musisz zainstalować go też poprzez SSH czy jaki masz dostęp na serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 mam dostęp do ssh ale nie wiem gdzie umieszczać pliki programów aby potem je uruchomić "screen nazwaprogramu" czy coś takiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 mam już plik muszę go umieścić w katalogu home czy jakim? by potem użyć komendy # sudo rpm -i nxserver-3.3.0-15.i386.rpm ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 Musisz mieć zinstalowane środowisko graficzne np. gnome i libstdc++-glibc + ssh rpm -i nx.client ... rmp -i nx.node ... rpm -i nx.server ... I na windzie nxclient for windows w konfigu wybierasz jak zainstalujesz gnome zeby startowal na srodowisku graficznym gnome wtedy on odpala ixy przy połączeniu nie musisz robić tego ręcznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 jak chcesz coś do przeglądania plików poprzez ssh to zainstaluj sobie programik 'winscp' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 mam filezilla ale ten też przetestuję, w którym katalogu mam umieszczać programy które chcę instalować poprzez shella mam takie: sampsvr - folder który należy do serwera gry samp ale w konsoli go nie wykrywa do instalacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 temat rozwiązany - dzięki wszystkim zmieniłem chmody i wszystko działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 ehh ./sampsvr: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory -bash-3.1# wie ktoś gdzie umieścić ten libstdc i jak go zainstalować ? "libstdc++5_3.3.6-15_i386.deb" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapiech 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 http://letmegooglethatforyou.com/?q=install+%2Blibstdc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 Widzę, że sa-mpem sie bawisz Zainstaluj biblioteki dla debiana: apt-get install libstdc++5 ps. pamiętaj 10 Graczy to 1 Mb/s łącza edit: aha widzę, że masz CentOs'a to tutaj yum install libstdc++5 ps. jak chcesz skrypt który po padzie serwera stawia serwer w ciągu 30 sec(lub innej wartości którą ustawisz) to pisz na PM. Jeżeli to serwer pod mapkę roleplay nie odpalaj serwera z roota! Bo potem będziesz miał problemy z atrybutami kont graczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 a jak nadać prawa dostępu użytkownikowi root w nx machine oraz jak zainstalować (komenda) kde lub gnome ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 Na roota ? A po kiego grzyba ... Dodajesz usera i na niego sie loguj a roota używaj jak Ci są jego uprawnienia potrzebne ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 a jak go dodać (lxadmin) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2009 logujesz sie za pomocą programu 'putty' adduser nazwa-usera podjesz haselko powtarzasz haselko nie ma potrzeby tworzenia specjalnych uprawnień . Pliki musisz mieć w katalogu /home/nazwa-usera pliki samp02xsvr i annouce muszą mieć chmody 0777 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach