Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Po ponad 5 latach bez narzekania na Neostradę, dziś muszę trochę pomarudzić. Rano (po ponad 20 minutach prób łączenia się) mój router dostał IP z "nowej" puli IP: 79.191.0.0/16 W sumie nic dziwnego (adres jak każdy inny) gdyby nie to, że chyba znów jest powtórka ze sławnego 83.* :-D Otóż znów nie działają niektóre strony, przykładowo: ovh.pl, my.opera.com, gem24.pl i tp.pl (SIC!), które przez proxy tpnet działają OK. Mam wobec tego pytanie do posiadaczy Neo. Czy tez macie podobne problemy, jeśli macie IP z puli 79.191.0.0/16 ? ADD: Neo w Krakowie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 już miałem z 4 m-c temu taki ip a raz 63****** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Ja od dawna dostawałem 83.29.*.*, więc mnie trochę zdziwiło. Bardziej zastanawiają mnie jednak te niedziałające strony, zwłaszcza tp.pl i orange.pl :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Mruczek: Akurat Neostradzie jako takiej nic do tego, że ktoś gdzieś sobie lata temu powycinał nie to co trzeba i zapomniał o wszystkim . Im szybciej zwrócisz uwagę posiadaczom niedokonfigurowanych routerów/serwerów (aż dziwi, że OVH tego np. nie dopilnowało), tym szybciej wszystko będzie działać. Oczywiście troche żal, że TP też nie dopilnowała przycięcia bogonów jesli chodzi o serwer z ich stronę domową, ale pewnie znając wielkość tego molocha to osoby odpowiedzialne za strony www w życiu nie widziały się z tymi z NOC . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 No to OVH ma niezły bajzel w konfiguracjach, skoro strona ovh.pl nie "działa", ale już jeden z dedyków u nich ulokowanych już wpuszcza :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Już poblokowały serwery nową pulę IP neostrady przed trolami xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 Hm ja za to mam ciekawą sytuację, bo moje neo korzysta z dwóch róznych puli IP i raz mam 83.26 a raz 79.185. Z każdym połaczeniem te pule zmieniają się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach