esday 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Siema Mam problem z postawieniem i skonfigurowaniem OpenVPN Robię dokładnie wszystko tak jak opisał koles na http://www.olek.waw.pl/openvpn/ i w momencie gdy wpisuje komende /podpisz.bat user wyskakuje błąd:nie mozna odnalezc *old. jak ze jestem laikiem z tego tematu pytam jak to obejsc ? pozdrawiam a i sorry ze tutaj zamiescilem temat, chyba nie ta kategoria.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merloy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Info poszło na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
esday 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 temat wciąż aktualny:) system na jakim działa serwer to win server 2003 a komputer jest na winxp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
esday 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 uff coraz wiecej juz mam zostały mi tylko do wypełnienia te pliki server.ovpn i client moglby mi ktos pomoc jak to wypełnic? (gdzie wpisac moj ip, gdzie serwera oraz reszta potrzebych funkcji? tylko tak step by step:) ) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2009 client ;dev tap dev tun ;proto tcp proto udp remote IP_SERWERA 1194 resolv-retry infinite nobind ;daemon persist-key persist-tun # Certyfikaty ca C:\\vpn\\ca.crt cert C:\\vpn\\client.crt key C:\\vpn\\client.key comp-lzo verb 3 mute 20 Ustaw własne ścieżki, plik wrzuć do katalogu z konfiguracją OpenVPNa i zrestartuj. Powinno pójść bez problemu. Powyższe jest pod konfigurację na TUN i zakładając, że IP przydziela Ci serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
esday 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2009 Dzieki Michal za odpowiedz, zapewne się przyda, tylko wyskoczył mi jeszcze jeden problem... otóż w połączeniach sieciowych nie mam tego TAP 32 Adaptera V9;/ gdy daje na moj komputer->menadzer urzadzen to go znajduję, ale z wykrzyknikiem (znaczy cos nie tak z driverem) robie update, instaluje na nowo i ciagle to samo... wyczytałem ze na win 2003 server trzeba miec openvpn v2.1.x wiec taką mam zainstalowaną, ale problem wciąż jest... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach