marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Ja mam pytanie odnośnie budgetvps.pl Pakiet large o ile pamietam ( ten 3 ) Procesor: do 100% (2800 MHz) - czy to jest to co zawsze moge "zabierac" skoro pisze do 100 % by się nei okazało że prawie zawsze nawet nie będe 100 MHz "wyciągał" To jest maksymalna ilość czasu procesora, z której może korzystać serwer VPS. Pamięć ram gwarantowana: 512MB - rozumiem że to mam Pamięć ram dostępna: 1536MB - Czy jeśli będe dochodził do owej pamięci więcej ponad 50 % dni w miesiącu grozi mi coś za to ? np na 30 dni bede w ciągu 20 dni wykorzystywał ponad norme 512 MB Pamięć burstable (maksymalna, dostępna) jest to pamięc, z której serwer VPS może korzystać gdy nie jest używana przez inne serwery VPS. Dysk: 30GB - Czy w razie czego istnieje możliwośc "dodania" dysku. Tak. Transfer miesięczny: 200GB - Podobnie z transferem, jeśli będę chciał dokupić dodatkowy trafik czy istanieje możliwość zakupu dodatkowego trafiku. Tak. Adres IP: 1 - można dokupić adresy Ip ? Tak. Czy istniaje możliwośc zakupu DirectAdmina ? Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Techmak 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Mam pytanie czy mogę sobie do tej usługi dokupić Windows serwer i w jakiej cenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Było napisana jaka technika wirtualizacji. A więc odpowiadam - nie może Pan sobie dokupić licencji Windows Server. Gdyż wirtualizacja to OpenVZ z wirtualizacją na poziomie kernela. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Techmak 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 oki dzięki za info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Dotpay ma zwieche?Wpłaciłem 15 minut temu przez kartę i nadal nic nie mam DotPay ma dość długi delay jeśli chodzi o płatności kartowe w związku z bezsensowną (dla nas jako dostawcy usług, a nie towaru) weryfikacją transakcji. Obecnie jesteśmy na etapie podpisania umowy z innym operatorem, u którego te transakcje będą przechodziły natychmiastowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 DotPay ma dość długi delay jeśli chodzi o płatności kartowe w związku z bezsensowną (dla nas jako dostawcy usług, a nie towaru) weryfikacją transakcji. Obecnie jesteśmy na etapie podpisania umowy z innym operatorem, u którego te transakcje będą przechodziły natychmiastowo. Co z windowsem, można u was brać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 DotPay ma dość długi delay jeśli chodzi o płatności kartowe w związku z bezsensowną (dla nas jako dostawcy usług, a nie towaru) weryfikacją transakcji. Najwidoczniej za dużo fraudów z ich API się wygenerowało i stąd też robią obciążenie i jedno-dwudniowy delay na ewentualne zgłoszenia abuse. Mówimy oczywiście o kartach wypukłych nie autoryzowanych bezpiecznie przez bank (bo po electronach i kredytówkach z chipem to chyba od razu puszczają) A Windowsa się niestety nie da, wirtualizacja OpenVZ na to nie pozwala. Jeśli by się dało, to pewnie i wziął bym... za taką cenę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 @GyniO - było już :/ http://www.webhostingtalk.pl/index.php?s=&...st&p=143809 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Najwidoczniej za dużo fraudów z ich API się wygenerowało i stąd też robią obciążenie i jedno-dwudniowy delay na ewentualne zgłoszenia abuse.Mówimy oczywiście o kartach wypukłych nie autoryzowanych bezpiecznie przez bank (bo po electronach i kredytówkach z chipem to chyba od razu puszczają) Nie tyle, że dużo fraudów co po prostu nie chcą później cofać kasy partnerom Nowy operator na naszą odpowiedzialność będzie niezwłocznie przekazywał wynik autoryzacji do naszego systemu. Jeśli chodzi o szybkość przetwarzania to każdą kartę trochę mielą, jedną krócej, drugą dłużej ale mielą Z tego co się orientuję weryfikacja transakcji jest ręczna. Czas przetwarzania transakcji kartowej raczej nie przekracza 12h. Co z windowsem, można u was brać ? GyniO - OpenVZ (technologia wirtualizacji, którą stosujemy w BudgetVPS.pl) nie pozwala na uruchomienie Windowsa. Jeśli jesteś zainteresowany VPSem z Windowsem zapraszam do skorzystania z oferty HitMe.net.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Szkoda że promocyjna cena dotyczy tylko opłaty za 12 mc, a nie np za 6 lub 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Dotyczy też opłaty za 1 miesiąc ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Dotyczy też opłaty za 1 miesiąc ) Wiem, że za pierwszy miesiąc, ale przydałoby się np za 3 lub za 6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 W tej promocyjnej cenie można sobie nieograniczoną ilość serwerów założyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 marekxbx, a jaka będzie cena jeżeli opłace z góry za rok ?? cena bedzie taka, jak za 1 miesiąc ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 już było pytałem się na 5 stronie;D odp tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 oj, widocznie przeoczyłem Sorki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qmesso 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 w panelu zamowien widze tylko opcje bilingu miesieczna, nie ma rocznej, co w takim przypadku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 W tej promocyjnej cenie można sobie nieograniczoną ilość serwerów założyć? Tak. w panelu zamowien widze tylko opcje bilingu miesieczna, nie ma rocznej, co w takim przypadku? Poprawione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 JA to bym chciał rewolucje w serwerach gier od Hitme Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qmesso 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 hmm demon szybkosci lacza to chyba nie jest 30,813,440 149.55K/s ETA 06:12 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 Z jakiej sieci ? Łącze powinno pracować z normalną prędkością w ofercie Budgetowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qmesso 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 rapidshare konto premium, byc moze, ze jest to wina rapida, spokojnie potestuje z innych serwerow sorki juz sie poprawiam wsio ok 20:04:03 (4.09 MB/s) - `debian-40r6-i386-CD-1.iso' saved [675919872/675919872] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 a czy na custom vps jest jakas promocja na pierwszy miesiac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 czy jest mozliwosc potem przejscia na oferte zwykla hitme ? pytam o bezstresowe,bezstratne nie ingerujace w moj czas przejscie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 a czy na custom vps jest jakas promocja na pierwszy miesiac? Niema promocji na custom, wygenerowana przez kalkulator cena jest normalną ceną za każdy miesiąc korzystania z usługi czy jest mozliwosc potem przejscia na oferte zwykla hitme ?pytam o bezstresowe,bezstratne nie ingerujace w moj czas przejscie ? Wiąże się to z maksymalnie 15 minutowym brakiem dostępu do VPSa, generalnie nie ma z tym problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach